Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POLITIČARI DONIJELI ODLUKU: Migranti koji izražavaju antisemitizam u Njemačkoj bi mogli biti deportirani

POLITIČARI DONIJELI ODLUKU: Migranti koji izražavaju antisemitizam u Njemačkoj bi mogli biti deportirani

zidovi-njemackaZakonodavci Kršćanskih demokrata (CDU) kancelarke Angele Merkel i sestrinske stranke CSU, traže da usvoje nove mjere kojima će deportirati imigranate koji izražavaju antisemitske stavove u Njemačkoj, prema lokalnim medijima

Oni koji odbacuju život Židova u Njemačkoj ili dovode u pitanje pravo Izraela na postojanje „ne mogu imati svoje mjesto u našoj zemlji”, kaže nacrt dokumenta, piše Die Welt, kaže.

„Potpuno prihvaćanje židovskog života” je „kriterij za uspješnu integraciju”, navodi se u prijedlogu zakona.

Prema prijedlogu zakna, antisemitizam je dobio „novi aspekt” nakon prihvata stotina tisuća migranata sa Bliskog istoka. „Ovom fenomenu i antisemitizmu među muslimanima koji žive u Njemačkoj treba posvetiti posebnu pozornost.”

Stephan Harbarth, zamjenik predsjednika parlamentarne koalicije CDU/CSU, rekao je za novine uoči Dana sjećanja na holokaust 27. siječnja: „Mi se također moramo odlučno protiviti antisemitizmu imigranata arapskog podrijetla i onih iz afričkih zemalja.”

Trebao bi biti kristalno jasno svakom migrantu, koji „Potiče antisemitsku mržnju i odbacuje židovski život u Njemačkoj, da ne može imati mjesto u našoj zemlji”, prema Harbarthu.

Val prosvjeda protiv Izraela je pomeo Berlin prošlog mjeseca u odgovoru na kontroverzni potez Donald Trumpa da prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela. Nekoliko zastava je spaljeno na anti-izraelskom skupu ispred američkog veleposlanstva na Pariser Platzu, gdje se okupilo oko 1.500 ljudi. Razjarena gomila je skandira „Smrt Židovima!” i „Allahu Akbar” (Bog je velik).

U svjetlu prosvjeda, njemačke vlasti su rekle da izbjeglice i migranti koji dolaze u Njemačku moraju poštivati odgovornost države prema židovskoj državi zbog nacističkog holokausta.

Govoreći na obilježavanju 70. godišnjice osnivanja Izraela, njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier je rekao da svi ljudi koji žive u Njemačkoj moraju razumjeti povijesnu odgovornost te zemlje prema Izraelu.

„Ta odgovornost ne završava na ljudima koji su rođeni nakon holokausta i nema iznimke za imigrante”, rekao je on, dodajući da je to „nije predmet rasprave za svakoga tko živi u Njemačkoj ili želi živjeti tamo. ”

Ministar pravosuđa Heiko Maas rekao je da bi pitanje holokausta trebalo biti temelj njemačkih integracijskih tečajeva za izbjeglice i migrante.

„Vjerujem da je apsolutno potrebno holokaust pretvoriti u središnju temu i njegov značaj za naše društvo u našim integracijskim tečajevima”, ministar je rekao za Der Spiegel.

Njemačke vlasti neće tolerirati bilo kakav oblik antisemitizma, uključujući i onaj koje izražavaju muslimanske isbjeglice, dodao je. Navodeći da su antisemitizam i ksenofobija „dvije strane istog novčića”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,