Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Al Gore: ‘Zemlja je sve hladnija, jer je sve toplija, glupani jedni’

Al Gore: ‘Zemlja je sve hladnija, jer je sve toplija, glupani jedni’

al-smrzavanjeAl Gore tvrdi: „Zemlja je sve hladnija, jer je sve toplija”, kao odgovor na kritike koje kažu da je nedavno hladno vrijeme raskrinkalo umjetnu teoriju globalnog zatopljenja

Dok se Amerika bori sa rekordno niskim temperaturama, gospodin Gore je na Twitteru ponovio njegov osebujan stav i zaključivanje o ovoj umjetnoj znanosti.

„Upravo sada je jako hladno u dijelovima SAD-a (zapravo na većini područja SAD-a), ali klimatski znanstvenik Dr. Michael Mann objašnjava da je to upravo ono što bismo trebali očekivati od klimatske krize (i globalnog zagrijavanja)”, rekao je bivši potpredsjednik Amerike, Al Gore.

Drugim riječima: “Smrzavanje je samo dio globalnog zagrijavanja planete. Sada, prestanite više postavljati pitanja!”, piše Conservativetribune.com.

„Klimatska kriza”, naravno, je termin koji se koristi kao zamjena za „globalno zatopljenja”, koje je palo u nemilost dok su ljudi više zabrinuti zbog opasne zime i smrzavanja. Da ne bude zabune, globalno zatopljenje je još uvijek ono što Al Gore reklamira i za što se zalaže, bez obzira kako se to zvalo.

Na primjer, bivši potpredsjednik je slavno predvidio da će globalno zagrijavanje uzrokovati topljenje arktičkog leda do 2012. godine. To se nije dogodilo.

„Novi podaci NASA-inih satelita otkrili se polarne kape na Zemlji uopće nisu povukle i otopile otkada je počelo mjerenje ledenih kapa 1979. godine”, napisao je časopis Forbes u 2015.

„Rast leda tijekom studenog 2017. godine je prosjeku 30.900 četvornih milja dnevno”, izjavila je nacionalna agencija “National Snow and Ice Data Center” ranije ovog mjeseca.

Bilo da fanatici globalnog zagrijavanja poput Al Gore priznaju da su došli do pogrešnih zaključaka i ažuriraju svoje modele i predviđanja koje odgovaraju stvarnosti – oni će na kraju reći da su znanstvenici krivi.

Gore jednostavno ubacuje isti argument, i ukazuje na trenutni hladni val kao „dokaz” opasne promjene klime na Zemlji.

Mediji često rade istu stvar: Koriste toplinske valove u ljetnom razdoblju da bi punili medije člancima o opasnom globalnom zagrijavanju, i odjednom zaboravljaju na zagrijavanje kada se dogodi ledena zima poput ove u SAD-u.

Možda mi zapravo ne znamo dovoljno o tisućljetnim klimatskim obrascima da bi predvidjeli budućnost. Možda bismo trebali nastaviti istraživati i postavljati pitanja, a ne liječiti ljude koji imaju zdravi skepticizam i spaljivati ih na lomači poput inkvizicije u doba heretika. (Sean Adl-Tabatabai,YNW)
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,