Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Američka koalicija pronašla kemijsko oružje na teritoriju pod kontrolom ISIS-a, a Ujedinjeni narodi optužili sirijsku vladu

Američka koalicija pronašla kemijsko oružje na teritoriju pod kontrolom ISIS-a, a Ujedinjeni narodi optužili sirijsku vladu

sirija-kemijsko-oruzjeKoalicija koju predvode SAD zabilježila je da je teroristička grupa ISIS koristila kemijsko oružje u Siriji i Iraku, saopćio je glasnogovornik koalicije Ryan Dillon

„Na dva različita mjesta otkrili smo mine i ručne protutenkovske granate sa kemijskim supstancama koje su pokušali koristiti kao kemijsko oružje.

Također smo vidjeli i zalihe industrijskih materijala, koji bi, kada bi se pomiješali, mogli iskoristiti na neki kemijski način (kao kemijsko oružje)“, rekao je Dilon.

Početkom kolovoza, koalicija je tvrdila da ne zna da su borci ISIS-a upotrebljavali kemijsko oružje u Siriji, što je više puta izjavljivao i službeni Damask.

State Department je 19. listopada prvi put priznao da su teroristi grupe Hajat Tahrir el Sham, koja je povezana sa Nusra frontom, koristili kemijske supstance.

Ministarstvo obrane Rusije saopćilo je da je u provinciji Idlib, u kojoj operira grupa, „poznat samo jedan slučaj upotrebe kemijskog oružja — u Han Sejhunu“, ali su SAD do sada za to optuživale vladine snage.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,