Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Specijalne jedinice SAS sa ‘dozvolom za ubojstvo’ razmještene po čitavom Londonu

Specijalne jedinice SAS sa ‘dozvolom za ubojstvo’ razmještene po čitavom Londonu

london-sasNaoružane specijalne jedinice su razmještene u londonskoj podzemnoj željeznici, te im je naređeno da “pucaju i ubiju” teroriste

Članovi SAS-a i specijalne pukovnije će neko vrijeme raditi u londonskoj podzemnoj željeznici i nadzorati sumnjive putnike.

Neki od vojnika će patrolirati pod zemljom u parovima, prerušeni u muško-ženske parove, piše britanski Dailymail.

Oni će biti naoružani polu-automatskim pištoljima Glock 9mm, tako da mogu „skinuti” potencijalne napadače i bombaše samoubojice, javio je Daily Star.

Oni iz posebnih postrojbi su obučeni u bazi SAS-a u Herefordu posljednjih nekoliko mjeseci.

Izvor je rekao da su obučeni za “tehnike rapidnog pucanja” te je nadodao za novine: “Radna skupina se sastoji od nekih od najiskusnijih specijalnih snaga u vojsci.”

“Jedinica se sastoji od muških i ženskih osoba iz specijalne pukovnije za “nadgledanje” te su obučeni kao ubojice i biti će prerušeni u parove dok putuju javnim prijevozom.

Mediji također navode da su osposobljenim djelatnicima dani meci „mekog nosa” da se ograniči rizik od stradavanja ostalih putnika koji putuju javnim prijevozom.

Ovakav način nadgledanja dolazi nakon nedavnog terorističkog napada u kojem su dvojica terorista uhićena koji su bili u vezi sa bombaškim napadom u Parsons Greenu u kojem je ozlijeđeno 30 ljudi u petak.

Osumnjičeni mladić, za kojeg se vjeruje da je irački izbjeglica, priveden je u luci Dover nakon što je bi praćen.

Drugi osumnjičeni, 21-godišnji muškarac, je kasnije uhićen u Hounslowu, a policija je također izvršila pretres njegove kuće u Stanwellu, nasuprot zračne luke Heathrow.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,