Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » UJEDINJENI NARODI IZDALI ŠOKANTNO PRIOPĆENJE: Epidemiju dječje paralize u Siriji je uzrokovalo cjepivo

UJEDINJENI NARODI IZDALI ŠOKANTNO PRIOPĆENJE: Epidemiju dječje paralize u Siriji je uzrokovalo cjepivo

sirija-cijepljenjeUjedinjeni narodi su izdali šokantno izvješće u kojem se zaključuje da cjepiva koja se koriste za „zaštitu” djeca u Siriji su direktno izazvala epidemiju dječje paralize u zemlji

Ujedinjenih naroda (UNICEF) su izvijestili da je cjepivo protiv dječje paralize zarazilo više djece sa smrtonosnom bolesti nego ih spasilo.

Kako je izvijestila predstavnica Svjetskae zdravstvene organizacije Elizabeth Hoff, „od 18. kolovoza 2017., 33 djece mlađe od pet godina starosti su ostale paralizirane. Detekcija slučajeva oboljenja od cirkulirajućih cjepiva protiv polio virusa tip 2 (cVDPV2) pokazalo je da je sustav nadzora bolesti u Siriji funkcionalan. Naš prioritet je da se postigne najveću moguću pokrivenost imunizacijom protiv dječje paralize i da se zaustavi cirkulacija virusa.”

Trideset troje djece je ostalo paralizirano cjepivom koje ih je navodno trebalo zaštititi – a odgovor UN-a je da se i dalje treba sve više djece cjepiti? Nažalost, to je slučaj za ludnicu. Očito da “loša” medicina nikada nije bila problem, to je sve.

Fran Equiza, UNICEF-ov zastupnik je komentirao: „Niti jedno dijete ne bi trebao živjeti sa razornim posljedicama dječje paralize.” Pa ipak, ovo je druga epidemija izbijanja dječje paralize u Siriji od početka rata, dok je prva epidemija izbila u 2011.

Ranije ovog ljeta su alternativni mediji pisali o ovom fenomenu, gdje su mutirani sojevi iz polio cjepiva izazvali više slučajeva dječje paralize od divlje bolesti koji nam prijeti iz okoliša. Može li stvarno biti da je laboratorijska verzija virusa izmijenjena i opasnija od onog u prirodi? Apsolutno.

Kao što je izvjestio Jason Beaubien, u lipnju 2017., bilo je više slučajeva dječje paralize uzrokovano cjepivom protiv dječje paralize nego od same bolesti koja se nalazi u prirodi.

U vrijeme njegovog izvještavanja, bilo je u svijetu prijavljeno samo šest slučajeva „divlje” dječje paralize, koja se prirodno pojavljuje u okolišu. S druge strane, 21 slučaj dječje paralize su se pojavio nakon cijepljenja, kako je izvješteno u lipnju. Očito je da je taj broj u Siriji skočio u posljednja dva mjeseca – 33 djece u Siriji je ostalo paralizirano od cjepiva protiv dječje paralize.

Raul Andino, profesor mikrobiologije na Sveučilištu California u San Franciscu, objašnjava: „Otkrili smo da postoji samo nekoliko mutacija koje se javljaju i događaju vrlo brzo u prvom mjesecu ili dva nakon cijepljenja. Kada virus počne kružiti u zajednici, potiče se daljnja mutacija koje čine da se mutirani virus ne razlikuje od virusa divljeg tipa iz okoliša.”

Andino Istraživanje također pokazuje da se virus dječje paralize koji se stavlja u cjepivo razmnožava u probavnom traktu domaćina. Na mjestima gdje je slaba sanitarija, često znači da virus ima priliku se širiti od osobe do osobu sa relativnom lakoćom. Mjesta na kojima bijesni sukob i rat imaju desetkovane sustave zdravstvene zaštite i poznata su po tome da su dobar teren za pojavu bolesti.

To na žalost ne dolazi kao iznenađenje, ali u ratom zahvaćenoj Sirija se očekuje još puno više slučajeva oboljevanja od dječje paralize u narednim mjesecima, piše NaturalNaws.

Michael Zaffran, direktor zavoda za iskorjenjivanje dječje paralize u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) tvrdi: „U Siriji će rasti broj oboljelih od dječje paralize.” Zaffran dodaje da je WHO (SZO) svjesna opasnosti koje dolaze sa “živim” cjepiviima protiv dječje paralize i kaže da je to „vrlo žalosno za siromašnu djecu koja su paralizirana, naravno. No, s obzirom na cijelu inicijativu, znajte da to nije nešto što je neočekivano.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,