Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NA ZABORAVITE: SAD financira terorističku skupinu koja je upravo preuzela odgovornost za masakr u Manchesteru

NA ZABORAVITE: SAD financira terorističku skupinu koja je upravo preuzela odgovornost za masakr u Manchesteru

anchester-napadU ponedjeljak navečer, dogodila se tragedija u Manchesteru, kada je bombaš samoubojica ušao u Manchester Arenu i detonirao bombu na južnom ulazu

Islamska država je preuzela odgovornost za bombaški napad koji je najsmrtonosniji napad u Velikoj Britaniji od 2005. godine, a broj mrtvih je porastao na 22 žrtve.

Ovaj kukavički ubojica je odgovoran za smrt nevine djece, od kojih je jedan imao samo 8 godina. Prema izvještajima, napadač je navodno imao podršku od strane lokalne grupe.

Kako je naveo NY Times, nekoliko sati nakon napada, policija je pokrenula kontroliranu eksploziju i upala u kuću na Elsmore Roadu, u okrugu Fallowfield, oko 5 kilometara južno od arene.

Susjeda, Lina Ahmed je rekla da je mladić živio sa svojim roditeljima i mlađom braćom i sestrama u kući koja je bila predmet policijskog pretresa. „Oni nisu zapravo ni s kim razgovarali”, rekla je. „Oni su bili dobri ljudi, samo ako ste u prolazu.”

ISIS-ov napad su odmah osudili zapadni dužnosnici u mainstream maedijima.

„Sada znamo da je jedan terorist detonirao svoju improviziranu eksplozivnu napravu u blizini jednog od izlaza na koncertu, namjerno odabirući to mjesto i vrijeme da bi uzrokovao najveću pokolj”, izjavila je premijerka Britanije Theresa May u televizijskom obraćanju naciji.

„Eksplozija se poklopila sa krajem pop koncerta na kojem je sudjelovalo mnogo mladih obitelji i grupa djece”, dodao je gospođa May. „Ovaj napad se izdvaja svojim užasom, odvratnim kukavičlukom, namjerno ciljajući nevinu, bespomoćnu djecu i mlade ljude koji su se morali proživjeti jednu od najupečatljivijih noći svog života.”

„Dakle, mnogi mladi, lijepi i nevini ljudi su živjeli i uživali u svojim životima dok ih nisu ubili zli gubitnici”, rekao je rano u utorak ujutro predsjednik Trump. „Neću ih zvati čudovištima, jer bi oni to voljeli. Oni bi pomislli da je to lijepo ime„ dodao je Trump.

Izjave Trumpa i May zasigurno imaju jamstvo istine koja vrijedi na na svim razinama. Trumpova izjava o miru nikada nije bila utemeljena „u okruženju u kojem se tolerira nasilje, financira, pa čak i nagrađuje”. Međutim, to također razotkriva mračno licemjerje SAD-a i njihove stalne potpore teroru radi unapređenja posebnih interesa.

Da ne bude zabune, zapadni dužnosnici već planiraju koristiti ovaj napad bi uzurpirali slobode u ime „očuvanja sigurnosti.” No može se jednostavno predložiti daleko učinkovitije rješenje koje ne uključuje poticanje policijske države.

Ako Trump uistinu misli da bi se uspostavio mir tek kada se terorizam ne bi financirao i nagrađivao, onda on ne bi ugovorio posao od 360 milijardi dolara sa najvećim izvoznikom svjetskog terorizma, Saudijskom Arabijom.

Informacije koje su procurile sa servera Hillary Clinton su još jednom pokazale da SAD uz potporu režima u Saudijskoj Arabiji i Kataru odavno podržava ISIS.

„Moramo iskoristiti naše diplomatske i tradicionalne obavještajne agencije da bi pritisnuli vlade Katara i Saudijske Arabije, koji pružaju tajnu financijsku i logističku podršku ISIS-u i drugim radikalnim sunitskim grupama u regiji”, izrečeno je u dokumentu.

Nedavno objavljen e-mail, u siječnja 2016., uključuje sažetak privatnog razgovora u listopadu 2013. govorom u kojem je Clinton priznala da su „Saudijci izvozili više ekstremne ideologije nego bilo koje drugo mjesto na zemlji tijekom posljednjih 30 godina.”

Prije izbora, Trump je pristao, te je u nekoliko navrata potvrdio ulogu Saudijaca u 11. rujnu 2001. i izvozu terora.

Sva Trumpova retorika o Saudijskoj Arabiji se međutim preokrenula za 180 stupnjeva nakon ugovorene povijesne prodaje oružja vrijedne preko 300 milijardi dolara, i obustava istrage o 11. rujnu u kojima su se kao glavni krivci optuživali Saudijci.

Sama američka podrška Saudijskoj Arabiji ne čini Trumpove izjave o Manchesteru licemjernim – već činjenica da SAD, sama, i dalje pomaže teroristima na Bliskom istoku.

Problem američkog financiranja terorizma u Siriji je postao toliko velik da mainstream mediji to više ne mogu ni držati u tajnosti. Čak su i političari izašli u javnost i pokrenuli izglasavanje zakona kojim bi se onemogućilo da SAD financira terorizam.

„Zakon o obustavi financiranju terorista” ili HR 608 , će zabraniti uporabu sredstava američkih poreznih obveznika za pomoć terorističkim skupinama povezanim sa Al-Kaidom ili Islamskom državom (IS, bivši ISIS / Isil).

„Tijekom nekoliko godina, naša vlada je pružila izravnu i neizravnu potporu tim oružanim militantnim skupinama, koje direktno rade sa ili pod zapovjedništvom terorističkih skupina poput Al-Kaide i ISISa, a sve u nastojanju i borbi da se svrgne sirijska vlada„ – rekla je kongresnica Tulsi Gabbard u intervjuu u ožujku.

Tijekom svog boravka u Siriji u siječnju, Gabbard se sastala sa izbjeglicama i žrtvama terorističkog režima u Siriji kojeg podupire SAD, i oni su postavili isto pitanje – zašto SAD financira terorizam.

“Oni su izrazili sreću i radost vidjevši američku vojsku kako šeće ulicama sirsijskih gradova. Ali su oni također pitali zašto SAD i njegovi saveznici pružaju podršku i naoružanje terorističkim skupinama poput al-Nusre, al-Kaide ili al-Shama, ISIS-a, koji siluju, otimaju, muče i ubijaju sirijske građane.”

“Pitali su me zašto Sjedinjene Države i njihovi saveznici podržavaju ove terorističke skupine koje uništavaju Siriju, kada je al-Kaida ona koja je napala SAD na 11. rujna, a ne Sirija. Nisam imala odgovor„ – rekla je Gabbard.

Gabbard nije jedina u prozivanju uloge američke vlade u financiranju ISIS-a. Senator Rand Paul je u ožujku također najavio Senatu verziju istog zakona.

Zakon će izričito „zabranjivati američkoj vladi da pruža takvu pomoć i podršku teroristima.” (izvor)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,