Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Rusija se priprema za epsko odvajanje od globalnih bankarskih kartela – osloba─Ĺa se dolara i naveliko kupuje zlato

Rusija se priprema za epsko odvajanje od globalnih bankarskih kartela – osloba─Ĺa se dolara i naveliko kupuje zlato

putin-doarBez obzira na Trumpovu pobjedu na izborima, Rusija se poku┼íava osloboditi vlasti mo─çne ameri─Źke ekonomije i postati neovisna od ameri─Źkog dolara, pi┼íe “Focus Online”

Trumpova pobjeda na izborima za Rusiju nije razlog da mijenja te─Źaj. U svakom slu─Źaju, ne u ekonomiji.

Rusija kao i prije te┼żi da se oslobodi kand┼żi superiornog ameri─Źkog gospodarstva. Klju─Ź je neovisnost od ameri─Źkog dolara. Po┼íto euro za Kremlj nije alternativa, Rusija sve vi┼íe ra─Źuna na zlato.

Moskva se tom strategijom vodi jo┼í od zavr┼íetka rada Bushove administracije, ali ukrajinska kriza je postala katalizator. Od studenog pro┼íle godine Centralna banka Rusije je pove─çala zlatne rezerve za 72 tone, a u velja─Źi im je dodano jo┼í 9,3 tone. Ukupne rezerve trenutno iznose vi┼íe od 1.650 tona. Toliko ih nije bilo od vremena SSSR-a.

Ekspert za zlato i politi─Źki savjetnik James Richards je rekao za “Die Welt”:

“Putin kupuje zlato, jer vjeruje da ─çe u dugoro─Źnoj perspektivi biti smanjeno povjerenje u dolar ili da dolar poku┼íavaju iskoristiti kao oru┼żje protiv Rusije.”

Zlato je idealno ulaganje za za┼ítitu svoje ekonomije, ─Źak i ako to ne donosi kamate. Istina, zlato se smatra valutom koja ne pripada nijednoj dr┼żavi na svijetu.

Kupnja zlata se dijelom financira prodajom vrijednosnica dr┼żavnog duga SAD. Na taj na─Źin Moskva prati istu strategiju kao i Kina. Peking je nedavno u velikom broju prodavao ameri─Źke vrijednosnice i umjesto njih kupovao je zlato.
 
(sputniknews.com)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , ,