Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » JFK: ‘Nema dokaza da je Hitler umro tijekom 2. Svjetskog rata’

JFK: ‘Nema dokaza da je Hitler umro tijekom 2. Svjetskog rata’

hitler-jfk„Ne postoji potpuni dokaz da je Hitler umro” napisao je John F. Kennedy u dnevniku 1945. nakon obilaska Hitlerovog bunkera u Berlinu, dodajući: ‘Rusi sumnjaju također u njegovu smrt.’

JFK je također pisao o svojim teškim sumnjama u novoformirane Ujedinjene narode: „U praksi, sumnjam da će oni biti učinkoviti u smislu svojeg razrađenog sustava odvraćanja rata ili mira.„

U razdoblju nakon Drugog svjetskog rata, mladi John F. Kennedy je bio na turneji u Hitlerovom planinskom bunkeru i bilježio svoje misli o njemačkom diktatoru.

„U roku od nekoliko godina, Hitler će izaći iz mržnje koji ga kao takva sada okružuje i postati jedna od najznačajnijih ličnosti koja je ikada živjela” pisao je 28-godišnji Kennedy u dnevniku 1945. godine, prema Newseru.

Riječi ne treba promatrati kao pohvalu, kažu oni koji će uskoro prodavati ovaj dnevnik na aukciji. „Nema glorifikacije”, kaže Bobby Livingston, izvršni potpredsjednik javne dražbe Boston RR. Kennedy je bio povjesničar, kaže on, i njegova procjena je u kontekstu Hitlerovog mjesta u povijesti.

Dnevnik je napisan u 1945. nakon Kennedyjevog vojnog roka, kada je kao 28-godišnjak bio dopisnik novina “Hearst”, rame uz rame sa svjetskim liderima koji su tada putovali kroz devastiranu Europu.

Dnevnik koji sadrži 61 stranicu, uglavnom je napisan pisaćom mašinom ali uključuje i 12 stranica napisanih rukom, i vjeruje se da je to jedini dnevnik kojeg je bivši predsjednik Amerike ikada pisao.

Kennedy je na kraju poklonio dnevnik sadašnjem vlasniku, Deirdre Hendersonu, jednokratnom pomoćniku Kennedyja.

Iako ova informacija nije nova, originalni dokument se očekuje da će se prodati na aukciji za oko 200.000 dolara kada ide na prodaju 26. travnja.

Ostale bitnije stvari iz dnevnika:

  • Hitlerova smrt: „ Nema potpunih dokaza, međutim, da je tijelo koje je pronađeno bilo Hitlerovo tijelo”, napisao je. „I Rusi sumnjaju da je mrtav.”
  • UN: „U praksi, sumnjam da će oni biti učinkoviti u smislu svojeg razrađenog sustava odvraćanja rata ili mira.„
  • SSSR: „ Ali, ako se povučeno (iz Njemačke), možemo ostaviti politički vakuum koji će Rusi rado ispuniti.”

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,