Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Novi nokaut za Clintonovu: U Moskvi zaboravila dokument koji je bio državna tajna

Novi nokaut za Clintonovu: U Moskvi zaboravila dokument koji je bio državna tajna

hillary-putiTORBU SA DOKUMENTIMA – PROTIVNO PRAVILIMA – U NJEZINU HOTELSKU SOBU DONEO JE JEDAN OD POMOĆNIKA

Američki telekanal ABC objavio je da je direktor FBI James Comey rekao da je kandidatkinja Demokratske partije za predsjednika SAD – Hillary Clinton – pokazivala “krajnju nemarnost” prema tajnim informacijama dok je bila na položaju državnog tajnika.

FBI je objavio 189 stranica novih dokumenata povezanih s “e-mail slučajem”, a tim novim dokumentima se ukazuje da je jedan od pomoćnika Clintonove – u vrijeme kada je ona bila u posjeti Moskvi – u njenu hotelsku sobu donio torbu s tajnim dokumentima. A to je predstavljalo kršenje američkih sigurnosnih pravila.

Da sve bude nepovoljnije po Clintonovu, kada su ona i njezin pomoćnik napustili hotelsku sobu – iza njih je ostao dokument koji je bio državna tajna.

FBI naglašava da su dokument – po njihovom izlasku – otkrili i uzeli suradnici “diplomatskog osiguranja”.

Ovo je za Clintonovu nova “nagazna mina”. Ona već ima probleme zbog korištenja privatnog servera u vrijeme dok je bila državni tajnik – probleme koji izbornu vodu tjeraju na vodenicu njenog suparnika Donalda Trumpa.

Comey je prije razotkrivanja “gafa iz Moskve” tvrdio u slučaju s privatnim poslužiteljem nema nikakve kaznene odgovornosti Clintonove.

Mada u tekstu nema nikakvog povezivanja s ovim novim slučajem, američki časopis Foreign Policy objavio je da će Clinton – postane li šef države – prema Rusiji voditi oštriju vanjsku politiku i od Barack Obame.

FP posebno naglašava: “Agresivni pristup Clintonove Moskvi, koji podrazumijeva da se Putinu ne smije vjerovati, a da na njegove poteze treba odgovarati silom, u oštrom je kontrastu sa susretljivom Trumpovom politikom.

Hillary svoj pristup obvezuje na mnogo konfrontacijsku politiku u Siriji. Sve ukazuje na to da bi ona pokušala tamo – ali ne samo u Siriji – pritisnuti ruskog medvjeda “.

Ona je u listopadu prošle godine tražila da SAD “zatvori” nebo nad Sirijom za sve avione osim svojih.

Američki stručnjak za Rusiju Steven Cohen rekao je povodom svega FP:

“Ako netko ima namjeru reći Rusiji: ‘Obarat ćemo vaše zrakoplove’, neka zna da je malo vjerojatno da će Putin u tom slučaju reći: ‘Ako je tako, obustavljam letove’. Sve može ići ka još većem krvoproliću”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,