Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Lijekovi za rak ubijaju pacijente brže od same bolesti

Lijekovi za rak ubijaju pacijente brže od same bolesti

lijekovi za rak ubijajuLijekovi za rak, koje farmaceutske kompanije predstavljaju kao jedinu naučno provjerenu metodu u borbi protiv ove opake bolesti (pored kemoterapije), pogoršavaju zdravstveno stanje pacijenata i ubijaju ih mnogo brže, pokazuju rezultati istraživanja obajavljeni u uglednom američkom časopisu Stanice raka (Cancer Cell).

Do ovih saznanja se došlo na osnovu istraživanja provedenog u Medicinskom centru „Beth Israel Deaconess Medical Center“, koji se nalazi u Bostonu, u kojem su analizirani lijekovi za rak.

Ispostavilo se da su ovi lijekovi, koji se prodaju po izuzetno visokim cijenema, ne samo da su neefikasni u liječenju raka već su i opasni po zdravlje pacijenata.

Rak se razmnožava brže pod djelovanjem lijekova

Materija poznata kao anti-antiogeneza predstavlja glavni sastojak lijekova koji se najviše primenjuju u liječenju raka. Istraživači su analizirali učinak lijekova poput imataniba (lijek koji se koristi u liječenju leukemije na tržištu poznat pod nazivom Glivek) i sunitiniba (lijek koji se koristi u liječenju raka organa za probavu i poznat pod nazivom Sutent).

Rezultati su pokazali da ovi lijekovi u početku mogu da utjecati na smanjenja veličine tumora, ali nedugo nakon toga uzrokuju njihovu agresivnu metastazu. To znači da se kancerozni tumori pod djelovanjem ovih lijekova vraćaju osnaženi i razmnožavaju se mnogo brže nego ranije.

Eksperiment sa miševima

Kao posljedica liječenja ovim lijekovima, u organizmu pacijenata razvijaju se kancerozni tumori koji ih često ubijaju brže od uobičajenog toka bolesti. Kada su naučnici ubrizgali anti-angiogenezu u miševe, u 30% posto slučajeva došlo je smanjenja veličine tumora tijekom narednih 25 dana. Međutim, nakon ovog perioda, utrostručio se broj tumora koji su metastazirali u pluća.

Doktor Raghu Kalluri, jedan od članova istraživačkog tima, je izjavio da, bez obzira koji bi od analiziranih lijekova za rak primjenili, on je uvek dovodio do rasta kanceroznih tkiva i do njihove metastaze.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(gizmodo.com/uredio i preveo:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9745"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,