Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » 7 NAJODVRATNIJIH SASTOJAKA koji se koriste u proizvodnji cjepiva

7 NAJODVRATNIJIH SASTOJAKA koji se koriste u proizvodnji cjepiva

crv-gusjenica-cjepivo-cijepljenjeRoditelji imaju pravo da razumiju ono što se stavlja u tijelo njihovog djeteta. Proizvodnja cjepiva koristi mnoge odvratne sastojke. Osim toga, sastojci koji se koriste tijekom proizvodnog procesa mogu kršiti vaša osobna, vjerska, ili etička uvjerenja.

Na kraju, ne zaboravite koliko god se koristio šareni jezik od strane znanstvene zajednice (koja koristi takve riječi kao pročišćene), korištenje takvih tvari može uzrokovati ogromne troškove i štetu.

Kada pročitate ovaj popis, hvatite da su cjepiva kontaminirana iako to ne izgleda tako na deklaracijama. Odvratni sastojci su često skriven pod pojmom “sporedni slučajni sastojak”.

Ovi sastojci cjepiva nisu nastali jučer, oni se već upotrebljavaju 50 godina u istraživanjima i stavljaju u cjepiva. Kao što su znanstvenici priznali da su stavljali u cjepiva virus SV40 koji uzrokuje rak, i to čak prije 40 godina.

Odvratni Sastojak # 1: Stanice iz Pobačenog Fetusa

Abortirane fetalne stanice, navedene su na pakiranju cjepiva kao “ljudskih fetalne diploidne stanice”. Dvije linije stanica pobačenih fetusa, WI-38 i MRC-5, koje rastu u laboratorijskim uvjetima još od 1960. godine.stanice-pobacenog-fetusa-cjepivoStanice se koriste za rast virusa koji se zatim koriste i koji se prikupljaju iz staničnih kultura i obrađuju ​​dalje do proizvodnje samog cjepiva.

Termini koje možete istražiti, a koje cjepivo posjeduje: PERC6, MRC5, WI-38, HEK-293

Koja Cjepiva Posjeduju? Adenovirus cjepivo, DTaP cjepivo, cjepivo Hep A, Hep B cjepivo, MMR cjepivo, cjepivo protiv bjesnoće, Varicella (kozice) cjepivo

cjepivo-abortirani-teleci-fetusOdvratni Sastojak # 2: Stanice iz Krvi Pobačenog Fetusa Teleta

Jedna od grotesknih metoda koje se uključuju u proizvodnju cjepiva je skupljanje fetalnog goveđeg seruma. Svrha koju sonosi serumu je da pruža hranjivu juhu virusa koji rastu u fetalnim stanicama.

Kako se prikuplja krv?

Prema Humane Research Australia web stranici:

Nakon klanja i iskrvarenja krave u klaonici, majčina maternica sadrži teleći fetus koji je uklonjen tijekom procesa vađenje utrobe (uklanjanje majčinih unutarnjih organa) i prebačen u sobu za prikupljanje krvi. Igla se zatim umeće između fetusovih rebara izravno u svoje srce i usisava krv u sterilnu vrećicu za prikupljanje. Ovaj proces je usmjeren na smanjenje rizika od kontaminacije seruma s mikroorganizmima iz fetusa i njegove okoline. Samo fetusi u dobi od tri mjeseca se koriste, inače se srce smatra premalim da bi se izvršila punkcija iglom.

Nakon prikupljanja, krv se zgrušava na sobnoj temperaturi, a serum se  zatim odvoja kroz proces poznat kao hladno centrifugiranje.

Termini koje možete istražiti, a koje cjepivo posjeduje: Fetalni goveđi serum

Koja Cjepiva Posjeduju? Adenovirus cjepivo, MMR cjepiva, Rotavirus cjepivo, Varicella (kozice) cjepivo

cjepivo-gusjeniceOdvratni Sastojak # 3: Stanice od Gusjenica (larvi) leptira

FDA je odobrila cjepivo Flublok 16. siječnja 2013.

Ova nova tehnologija je krišom promatrana kao val budućnosti. Ona koristi stanične linije kukaca (expresSF + ®) koji je izvađen iz stanic jesenskih gusjenica, Spodoptera frugiperda.

Pakiranje Flublok cjepiva također spominje:

Svaka 0,5 ml doza cjepiva Flublok također može sadržavati ostatke bakulovirusa i domaćih staničnih proteina (≤ 28,5 mcg), bakulovirusa i stanični DNK (≤ 10 ng) … (…gusjenice, naravno)

Termini koje možete istražiti, a koje cjepivo posjeduje: Stanice kukaca  (expresSF +)

Koja Cjepiva Posjeduju? Cjepivo protiv Gripe

cjepivo-majmun-bubregOdvratni Sastojak # 4: Stanice iz Majmunskog Bubrega

Kao što je već spomenuto i već smo o tome pisali, tkivo majmunskog bubrega se koristi kako bi podržao rast nekih virusa koji se koriste u proizvodnji cjepiva. Tu ostaje velika kontroverza oko korištenja tih stanica i njihova uloga u kontaminiranju cjepiva protiv dječje paralize u 1950.

Priču je najbolje objavljena javno u Kongresu kada je hrabar znanstvenik, Bernice Eddy, objavio pravu istinu o stanicama iz majmunskog bubrega:

Ozbiljna kriza cjepiva došlo od cjepiva dječje paralize koje je realizirano sredinom 1961. godine, i kasnije se pokazalo da je majmunski virus bio uzročnik tumora kod hrčaka, i tim virusom je bilo kontaminiran finalni proizvod i cjepivo protiv dječje paralize i adenovirus cjepivo. Virus, poznat kao SV40 je ušao u cjepiva i baš kao u slučaju dječje paralize je preživio formalinskom tretman.

Termini koje možete istražiti, a koje cjepivo posjeduje: Vero (majmunski bubreg) kultura stanica, SV40, Bernice Eddy

Koja Cjepiva Posjeduju? DTaP cjepivo, cjepivo protiv Japanskog encefalitisa, cjepivo protiv Dječje paralize, cjepivo protiv Rotavirusa, Vakcinija cjepivo

cjepivo-pas-bubregOdvratni Sastojak # 5: Stanice Bubrega Pasa

Dana 20. studenog 2012, FDA je odobrila cjepivo protiv sezonske gripe, Flucelvax, proizvođača Novartis.

Ovo cjepivo je masovno proizvedeno pomoću kontinuirane stanične linije “Madin Darby Pasji Bubreg (MDCK)” kao supstrat za stanice cjepiva.

Termini koje možete istražiti, a koje cjepivo posjeduje: Madin Darby Pasji Bubreg (MDCK)

Koja Cjepiva Posjeduju? Cjepivo protiv Gripe

cjepivo-mis-mozakOdvratni Sastojak # 6: Mozak Miša

Virusno cjepivo pripremljeno u kulturi tkiva ili u kulturi mozga miša se koristi u mnogim azijskim zemljama. Prema CDC web stranici, iz inaktiviranog mišjeg mozga je izvedeno JE cjepivo koje se koristi u Sjedinjenim Američkim Državama od 1992, više nije dostupno.

Naravno, s bilo kojim cjepivom, nuspojave se rijetko prate i podcjenjuju zdravstvene vlasti. Međutim, ozljede od cjepiva mogu biti vrlo ozbiljne.

Termini koje možete istražiti, a koje cjepivo posjeduje: Inaktiviran mozak miša (IMB), Mozak Miša dok Siše  (SMB), JE virus (Peking-1), Akutni diseminirani encefalomijelitis (ADEM)

Koja Cjepiva Posjeduju? Japanski encefalitis cjepivo, Cjepivo protiv bjesnoće

cjepivo-embrij-pileOdvratni Sastojak # 7: Pileći Embrij

Pilići i njihovi embriji se već dugo koriste u proizvodnji cjepiva.

Ove metode su popularizirane u razdoblju 1920. i 1930. od strane Thomas Riversa i drugima na Rockefeller Institutu za medicinska istraživanja.

Termini koje možete istražiti, a koje cjepivo posjeduje: Pileći zametak

Koja Cjepiva Posjeduju? Cjepivo protiv Gripe, cjepivo protiv bjesnoće, cjepivo protiv žute groznice
 
(preveo: mag. Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,