Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA » Što Uragan Sandy otkriva o Spremnosti u Budućnosti ?!

Što Uragan Sandy otkriva o Spremnosti u Budućnosti ?!

dučan prazanUragan Sandy je izbrisao police cijelih trgovina od bitnijih stavki poput vode, isključio struju u stotine tisuća domova, i poticao bande na poziv za pljačku lokalnih trgovina i bogatih domova.

Naravno, predviđa se da će uragan Sandy koštati oko $ 80 do $ 100 milijardi štete, ali to se zapravo ne da usporediti sa stvarnošću većih incidenata.

Realnost je da su i drugi veliki scenariji katastrofe koji su ugrožavli živote mnogih, mogli dovesti do posljedica koje su većinom teže. Bilo ekonomski, nuklearno, biološko ili na neki drugi način, pojedinci će reagirati puno drugačije kada se dvije okolnosti pojave oko takve situacije:

  • Ne postoji pred-upozorenje da se pripremimo za okolnosti s kojima ćemo se susresti.
  • Postoji izravna šteta prezentirana prema pojedincima i njihovim obiteljima.

Ali gdje Uragan Sandy uklapa u sve ovo? Uragan Sandy je izuzetno važan jer je ‘beta testiranje’ neke vrste koje pokazuje kako će ljudi reagirati u vrijeme percipirane krize. S obzirom da uragan Sandy ne predstavljaju vrlo ozbiljnu prijetnju životima građana (izravno), ovaj odgovor je, naravno, puno lakši nego u više opasnih po život situacijama kolapsa.

hurricane sandy usporedbaTo govori da nisu police trgovina svejedno ispražnjene od svih bitnijih stavki (osobito vode, koja je bila prva stvar koja se rasprodala prije nekoliko dana), pljačkaši se ujedinjuju da bi ostvarili svoje ciljeve, a milijuni se suočavaju s realnošću dugoročnih prekida struje.

Moj videozapis u nastavku detaljizira koliko trgovina su čak objavile obavijesti o njihovom nedostatku opskrbe kako bi odvratile pljačkaše, i nerede oko bitnih stavki poput vode, te druga pitanja:
 

 

Uragan Sandy nudi uvid o tome kako se pripremiti

Drugim riječima, uragan Sandy vam daje uvid u ne samo kako će funkcionirati scenarij kolapsa,  već ono što će zahtijevati. Savjetujemo vas da pročitate naše informacije o tome kako se pripremiti za ne samo uragan Sandy, već bilo koju katastrofu uz članak o tome kako sačuvati svoju hranu bez električne energije. No, na prvi pogled, ključne stvari koje će odmah nestati ili postati vrlo rijetke za naći u realnom scenariju kolapsa uključuju:

  • Svježa voda: boce vode, galon vrčevi, a vjerojatno čak i pristup do obližnjih izvora će biti zaštićen određenim skupinama.
  • Namirnice i pića koje sadrže vodu: Sve vrste sokova, mineralna voda, mlijeko, sve što nam gasi žeđ.
  • Vatreno oružje: pištolji, puške i sačmarice će biti najviše u potražnji no vjerojatno čak i BB puške i airsoft puške će se kupovati ili opljačkati da bi se zaštitili.
  • Konzervirana hrana: Očekujte da će se u trgovinama rasprodati dugotrajna konzervirana hrana, odmah nakon vijesti o udaru katastrofe.
  • Šećer i kava: Proizvodi poput šećer, kava, začin, sol i papar će u osnovi biti novi oblik valute plaćanja u slučaju kraha. Sustav trampe ili razmjene dobara će prvih dana ojačati kroz trgovinu nekad jeftinih proizvoda poput ovih, u zamjenu za čak velike stvari kao što su vozila, oružje, i voda.

usporedba uraganaSrećom, možete biti spremni. Kupnjom kvalitetnog uređaja za pročišćavanje vode, biti ćete ispred 99% stanovništva. Najbolje opcije su ili gravitacijsko-bazirani sustav za filtriranje (koji radi koristeći gravitaciju umjesto tlaka dobivenog uz pomoć električne energije), ili atmosferski generator vode koji se koristi solarnom energijom ili može raditi prilično dobro na generator. Uz bilo koji od ovih mogućnosti, vi ćete biti u mogućnosti riješiti najteže pitanje dobivanja svježe opskrbe vodom za vas i vašu obitelj. To samo po sebi može biti dovoljno dobar alat za trampu za dobivanje viška hrane, a možda čak i oružja.

Važno je za početak gomilati namirnice koje ćete moći jesti bez električne energije. Mnoge namirnice se mogu skladištiti gotovo zauvijek, ali je uvijek pametno jesti iz svog skladišta svaki mjesec i zamijeniti namirnice u skladu s tim kako bi se postigla optimalna svježina i naknadni okus. Uostalom, želite pokušati zadržati najveći komfor u scenariju kolapsa kroz hranu kako bi se osiguralo da vi i vaša obitelj ne patite od ozbiljnih teškoća induciranih panikom.

prazne police Uragan Sandysupermarket police uragan Sandypolice market dučan uragan Sandy

Spremnost u budućnosti

Uragan Sandy predstavlja jedinstveni scenarij u kojem možemo razumjeti kako će društvo reagirati na katastrofu u visoko naseljenim urbanim područjima nakon što je korišten u “regularnom” životu posljednjih nekoliko desetljeća. Kroz to, ona također donosi veliku pozornost na to koliko je potrebno da bi se osiguralo dobivanje i održavanje bitnih zaliha potrebnih za preživljavanje vas i vašu obitelj u mnogo ozbiljnijim situacijama koje bi mogle ugroziti život prosječnog građanina.

namirnice uragan SandySamo poduzimanje manjih koraka u poboljšanju opreme za pripravnost i akcijski plan, možete napraviti veliki razliku, ne samo svojem životu, već i u životima mnogih drugih.
 
izvor: infowars.com, youtube.com
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11235"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,