Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » STIŽE NAM NOVA KATASTROFALNA MIGRANTSKA KRIZA: 427 migranta u jednom danu došlo na grčke otoke

STIŽE NAM NOVA KATASTROFALNA MIGRANTSKA KRIZA: 427 migranta u jednom danu došlo na grčke otoke

migranti-grčkaIlegalni migranti s Bliskog istoka i dalje masovno dolaze u Grčku iz Turske, a dodatnih 427 stiglo je u samo dvadeset i četiri sata, prema novim izvješćima

Ovo obilježava najnoviji krug masovnih dolazaka u ljeto koji je vidio da tisuće i tisuće ilegalnih migranata putuju u Grčku iz Turske.

Prema izvještaju HLN-a, u samo jedan dan 427 ilegalnih migranata stiglo je u četvrtak ujutro na grčke otoke Rodos, Lezbos i Samos u istočnoj regiji Egejskog mora.

Novi dolasci ilegalnih migranata su došli nakon što su kampovi za prijam migranata na grčkim otocima već preplavljeni.

U prihvatnim centrima, predviđenim za smještaj 6.300 migranata, sada živi više od 20.000 migranata. Kaže se da je 4.000 dodatnih migranata smješteno u manjim kampovima, skladištima i stanovima.

Stvari su postale toliko loše da je šef prihvatnog centra za migrante Moria na Lezbosu, Giannis Balbakakis dao ostavku.

Nekoliko tjedana ranije blizu 1500 migranata moralo je biti premješteno iz prihvatnog centra Moria u migrantske objekte u Solunu zbog prenapučenosti, javlja atenska novinska agencija.

Krajem kolovoza oko 600 migranata došlo je u Skala Sikamias na otoku Lezbosu. Ovo je predstavljao najveći broj dolazaka migranata u jednom danu od potpisivanja sporazuma EU i Turske.

U kolovozu je u Grčku raznim brodovima došla blizu 7000 ilegalnih migranata, što je najveći broj od 2016. godine.

Samo u 2019. godini vjeruje se da je u Grčku pristiglo 34.000 ilegalnih migranata, što je opet najveći broj od vrhunca migrantske krize u 2016. godini.

Ranije ovog mjeseca, Turski predsjednik Erdogan zaprijetio je da će “otvoriti kapije” kako bi omogućio sirijskim migrantima da napuste Tursku prema europskim zemljama, ukoliko se vrlo brzo ne uspostavi “sigurna zona” unutar Sirije koja je razorena ratom.

Prije nekoliko tjedana, turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu rekao je:

“Suočeni smo s najvećim valom migracije u povijesti. Ako otvorimo vrata, niti jedna europska vlada neće moći preživjeti više od šest mjeseci. Savjetujemo im da ne iskušavaju naše strpljenje. “


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,