Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE » Bivši analitičar CIA-e: Putin je upozorio Busha da spriječi napad na WTC dva dana prije 11. rujna 2001. godine

Bivši analitičar CIA-e: Putin je upozorio Busha da spriječi napad na WTC dva dana prije 11. rujna 2001. godine

bush-slobodaRuski predsjednik Vladimir Putin nazvao je svog američkog kolegu Georgea W. Busha dva dana prije napada 11. rujna 2001. godine, upozoravajući na neposrednu terorističku zavjeru koja dolazi iz Afganistana, otkrio je bivši analitičar CIA-e

Hitno upozorenje koje je stiglo od strane ruskog čelnika spominje se u knjizi “Zamka Rusije: Kako bi se naš rat u sjeni s Rusijom mogao pretvoriti u nuklearnu katastrofu”, objavljenoj početkom ovog tjedna, a napisao ju je George Beebee, viši analitičar CIA-e iz Busheve ere, piše RT.

Putin je telefonirao Bushu dva dana prije napada kako bi upozorio da je ruska obavještajna služba otkrila znakove početka terorističke kampanje, “nešto što je u pripremi”, i koja dolazi iz Afganistana.

Otkrivanje istine bivšeg operativca CIA-e izgleda još jedan dokaz da je Washington više puta bio upozoren na napade koji su se na kraju dogodili 11. rujna 2001. godine.

Iako je postojanje upozorenja iz Moskve godinama bilo javno saznanje – visoki ruski obavještajni dužnosnici govorili su o njima nedugo nakon napada.

Beebeeva knjiga sugerira da te informacije nisu bile ograničene samo na razmjenu između obavještajnih agencija, te da je Busha na to osobno upozorio Putin.

Osim Rusije, SAD su, kako se izvješćuje, upozorili britanski špijuni, a CIA i FBI više puta su istaknuli opasnost od nasilnih napada.

Je li Bijela kuća zapravo poslušala ta upozorenja i učinila sve što može kako bi zaštitila svoje građane i dalje ostaje misterija.

Neki savjeti koji su završili među tadašnjim dužnosnicima Bijele kuće sadržani su u memoarima Condoleezze Rice, tadašnje savjetnice za nacionalnu sigurnost i kasnije državne tajnice.

U knjizi “Nema više časti”, Rice je priznala da je odbacila ranije upozorenje Putina o ekstremistima koje u Pakistanu financira Saudijska Arabija i za koje je rekao da bi to na kraju moglo dovesti do “velike katastrofe.”

Rice je napisala kako je odbacila upozorenje i “odbacila ga kao rusku ogorčenost prema Pakistanu zbog podrške afganistanskim mudžahidima” za vrijeme rata Sovjetskog Saveza u Afganistanu.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,