Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » VELIKA BRITANIJA JE UKRALA IRANU TANKER SAMO DA BI MOGLA ZAPOČETI KRVAVI RAT?!

VELIKA BRITANIJA JE UKRALA IRANU TANKER SAMO DA BI MOGLA ZAPOČETI KRVAVI RAT?!

tanker-iranBritanija dovodi već treći ratni brod u Perzijski zaljev usred napetosti s Iranom

Britansko ministarstvo obrane priopćilo je kako Velika Britanija šalje treći ratni brod, HMS Kent, u Perzijski zaljev usred tekućih napetosti s Iranom.

Oni također tvrde da ta odluka o tome nije povezana s trenutnim sporom s Iranom, skrivajući pretenzije da uđu u rat sa Iranom pod pokroviteljstvom Amerike.

Ranije ovog mjeseca Britanija je optužila Teheran da je pokušala zaplijeniti britanski tanker u Perzijskom zaljevu, što je Iran snažno negirao.

Prema riječima dužnosnika ratnog broda HMS Kent, fregata Tipa 23 će se rasporedit u regiju kasnije tijekom godine kako bi preuzela “nadgledanje” nakon što HMS-a Duncan ode sa dužnosti, piše Sputnik.

Napetosti između Irana i Velike Britanije eskalirale su u srpnju, kada su kraljevska mornarica i gibraltarske vlasti zaplijenile iranski supertanker Grace 1, tvrdeći da je krijumčario 2,1 milijuna barela sirove nafte u Siriju kršeći sankcije EU.

Kasnije je London također izjavio da je iranski islamski revolucionarni korpus pokušao “preusmjeriti” britanski tanker “Heritage” iz međunarodnih voda u iranske vode u Perzijskom zaljevu.

Iranski predsjednik Hassan Rouhani kritizirao je odluku Londona o upućivanju vojne pratnje naftnim tankerima, navodeći da su prethodne akcije Velike Britanije ugrozile sigurnost plovidbe u regiji.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,