Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HIMNA ISELJENE HRVATSKE: Bobo Knežević i Saša iz TBF-a imaju novi ljetni hit – ‘Uvelo misto’

HIMNA ISELJENE HRVATSKE: Bobo Knežević i Saša iz TBF-a imaju novi ljetni hit – ‘Uvelo misto’

uvelo-mistoNakon hita “E moj Damire” koji priča o dužničkom ropstvu, duet nastavlja stvarati hitove o domaćim problemima koji se tiču svakog građana Hrvatske

Bobo i Saša Antić odlučili su pjesmama neuobičajene tematike poharati sve domaće festivale pa tako nakon nastupa na Zagrebačkom, gdje su u duetu otpjevali “E, moj Damire”, nastupaju i na ovogodišnjem Splitskom festivalu, i to sa socijalno angažiranom pjesmom “Uvelo misto”, za koju su snimili videospot.

Kažu da im je krajnji cilj pobjeda na Eurosongu te da bi time zadovoljili svoje ambicije.

“Skužili smo da se odlično nadopunjujemo, tište nas slične teme, a i imamo veliku želju vratiti meksički melos u estradni život i vjerujemo da ćemo tako poboljšati trenutno prilično lošu situaciju u svijetu”, kažu Bobo i Saša o razlozima za snimanje još jednog dueta.

“Uvelo misto” za njih je simbol rodnog kraja koji polako, ali sigurno propada i demografski i ekonomski, ali bijeda donosi autentičnu radost pa to nije tužna pjesma, nego nosi nadu.

Iako ovu pjesmu naočigled karakterizira tužna tematika, ona je u samom spotu predstavljena na duhovit način s neočekivano optimističnim krajem.

Za “Uvelo misto” inspirirao ih je Miljenko Smoje, njihov veliki idol, kojem su u čast snimili ovu pjesmu kao logičan nastavak “Malog” i “Velog mista”.

Bobo Knežević napisao je glazbu, tekst zajedno Bobo i Saša Antić, a producentski dio odradili su Goran Martinac i Predrag Martinjak Peggy. Za redateljski i scenaristički dio spota pobrinuo se Sven Čustović.

Poslušajte “Uvelo misto”:


(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,