Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Europolovo izvješće: Velika Britanija ima najvišu stopu povratka ISIS-ovih islamskih terorista u Europi

Europolovo izvješće: Velika Britanija ima najvišu stopu povratka ISIS-ovih islamskih terorista u Europi

britanija-migrantiŠefovi europske policije upozorili su da Velika Britanija ima daleko najvišu stopu povratka “iznimno opasnih” islamističkih boraca od svih zemalja u cijeloj Europi

Zapravo, oko polovice britanskih građana koji su putovali u Irak i Siriju da se bore za ISIS vratili su se u Ujedinjeno Kraljevstvo, piše Telegraph.

Europol – agencija za provedbu zakona Europske unije – upozorio je da islamski teroristi koju se vraćaju trenirali i vjerojatno se borili na Bliskom istoku su “iznimno opasni”.

“Njihova obuka i iskustvo – kao što je rukovanje oružjem i eksplozivima – čini ih iznimno opasnim”, napisali su autori izvješća.

Prema godišnjem izvješću Europola, 45 posto britanskih džihadista koji su putovali u Irak i Siriju tijekom uspona Islamske države u Iraku i Siriji (ISIS) sada su se sigurno vratili u Ujedinjeno Kraljevstvo.

To znači da Velika Britanija ima najveći udio vraćenih islamskih terorista u cijeloj EU. Na drugom mjestu je Njemačka, sa 33 posto njezinih građana koji su putovali u Irak, Siriju i okolno područje i vratili se nazad.

Nizozemska i Španjolska bile su izjednačene na trećem mjestu sa sličnim udjelom povratnika ISIS-a – oboje sa 18 posto.

U izvješću se upozorava kako vraćanje stranih boraca zajedno s njihovim radikaliziranim kolegama predstavlja značajnu i trajnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti zemalja članica Europske unije.

“Nadalje, stalna zabrinutost država članica EU-a je da ti pojedinci mogu produžiti i ojačati svoje mreže na nacionalnoj i međunarodnoj razini”, napisali su autori izvješća.

“Oni koji su se vratili širili svoju slavu sa istomišljenicima”, nastavili su autori izvješća.

U djelu izviješća se navodi da je samo 40 od​ 400 vraćenih terorista ISIS-a procesuirano zbog svojih terorističkih aktivnosti na Bliskom istoku.

U jesen 2017., sadašnji ravnatelj javnog tužiteljstva Max Hill QC, koji je u to vrijeme bio Nezavisni član zakonodavstva o terorizmu – vladin nadzorni organ za zakone o terorizmu – rekao je da britanska vlada ne pokušava pokrenuti tužbe protiv velikog broja boraca koji se vraćaju iz džihada, već da ih želi ‘reintegrirati’ u britansko društvo.

U prilog svojoj poziciji, gospodin Hill je tvrdio da bi veliki postotak onih koji su putovali u inozemstvo da bi se borili za ISIS mogli biti mladi ljudi koji su “putovali iz osjećaja naivnosti, možda sa ispranim mozgom i da ako je britanska vlada pokrenula postupak protiv svih džihadista koji se vraćaju, riskirala bi se da “izgubi generaciju”.

Europske zemlje koje su imale najmanji broj uhićenja povezanih s terorizmom bile su, ne čudi, zemlje središnje i istočne Europe koje su do sada odbijale robovati globalističkim zahtjevima da se islamiziraju i prihvate ogroman broj migranata u svoje zemlje.

Te su zemlje: Poljska, Češka, Slovačka, Hrvatska i Rumunjska.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,