Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠVEDSKA: KRŠĆANSKA CRKVA U GUSTO NASELJENOM MIGRANTSKOM PODRUČJU PO DRUGI PUT BILA METOM BOMBAŠKOG NAPADA

ŠVEDSKA: KRŠĆANSKA CRKVA U GUSTO NASELJENOM MIGRANTSKOM PODRUČJU PO DRUGI PUT BILA METOM BOMBAŠKOG NAPADA

svedska-crkvaPolicija kaže kako napad upućuje na to da postoji “motiv protiv crkve”

Crkva u Švedskoj na području na kojem pretežito žive migranti teško je drugi put napadnuta uz pomoć ekplozivne naprave koja je probudila i šokirala stanovnike usred noći, piše Expressen.

Policija je pozvana na mjesto gdje se nalazi Sirijska ortodoksna crkva sv. Afrema u gradu Sodertalje nakon što su stanovnici izvijestili da su u 3 sata ujutro čuli veliku eksploziju.

Prema izvješćima, vlasti su brzo zaključile da je jedna eksplozivna naprava detonirana u zgradi koja se nalazi u blizini crkve koja se iznajmljuje kao prostorija za zabave.

Nakon što je policija utvrdila da nije bilo žrtava, pozvana je Nacionalna bombaška jedinica da provede istragu.

Policija kaže kako je to drugi put da je crkva bila cilj bombaškog napada. Prvi napad se dogodio prošle jeseni – što znači da vjerojatno postoji “motiv protiv crkve”.

Vlasti su priopćile kako je takve napade teško istražiti jer “počinitelji brzo nestaju sa mjesta zločina”.

Sodertalje je grad udaljen 30 kilometara jugozapadno od Stockholma i ima veliku migrantsku populaciju koju je doveo posljednji “izbjeglički” val.

Više od 50 posto stanovništva na tom području je migrantskog podrijetla.

Prema izvješću Radio Sweden, Sodertalje je primio “najveći postotak izbjeglica i to je izazvalo velike probleme”.

Kao što je prije istaknuto, napadi eksplzivnim napravama i smrtonosne pucnjave u Švedskoj – činjenice su koje danas donose zabrinutost, a koje su švedski mediji nekad ismijavali kao teoriju zavjere – te prema novom izvješću sada predstavlja “hitan nacionalni problem”.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,