Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » ‘Vas zovu lažne vijesti’: Lavrov odgovorio na CNN-ovo ‘lažno pitanje’ o Venezueli

‘Vas zovu lažne vijesti’: Lavrov odgovorio na CNN-ovo ‘lažno pitanje’ o Venezueli

lavrov-cnnRuski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov našalio se na press konferenciji kako su CNN “lažne vijesti” i opisao pitanje usmjereno njemu o hipotetičkom odgovoru Moskve na moguću američku intervenciju u Venezueli kao “lažno pitanje”

Lavrov je imao kratku konferenciju za novinare nakon sastanka s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom, na marginama Arktičkog vijeća u Rovaniemiju, u Finskoj.

Jedno od rijetkih pitanja došlo je od strane CNN-a koji ga je upitao koje “utjecaje ili prilike” ima Rusija od zaustavljanja američke vojne intervencije u Venezueli.

“Neki nazivaju vašu televiziju CNN lažnim vijestima”, a sada postavljate lažno pitanje” – odgovorio je Lavrov.

Šalu na stranu, nastavio je ruski visoki diplomata, “Rusija je kategorički protiv bilo kakve vojne intervencije bilo gdje bez odobrenja Vijeća sigurnosti UN-a.”

“Iz mojih kontakata s američkim, europskim i latinoameričkim kolegama ne vidim pristaše bezobzirnog vojnog rješenja. Nadam se da će se to razumijevanje, koje svi imaju, pretvoriti u praktičnu politiku, da neće biti vojnog rješenja, jer bi to bilo katastrofalno” – kazao je Lavrov.

Na pitanje jesu li američki diplomati podijelili to razmišljanje, Lavrov je odgovorio: “Da.”

Iako će CNN bez sumnje primijeniti Lavrovo korištenje izraza predsjednika Donalda Trumpa kao dokaz “kolaboracije između Rusije i Trumpa” koju su godinama promovirali, ovo nije prvi put da je ministar vanjskih poslova na taj način ometao CNN zbog izvještavanja o Američko-Ruskim odnosima.

Pogledajte što je Lavrov odgovorio CNN-ovom novinaru od 2:00 minute nadalje:



Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,