Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » 7 ranjenih i jedna mrtva osoba u pucnjavi blizu baptističke crkve u Baltimoreu – ubojica u bijegu

7 ranjenih i jedna mrtva osoba u pucnjavi blizu baptističke crkve u Baltimoreu – ubojica u bijegu

baltimoreSedam ljudi je ubijeno, jedna od njih smrtno, u blizini Perkinsove baptističke crkve u Baltimoreu, u saveznoj američkoj državi Maryland, priopćila je policija

Napadač je navodno u bijegu. Čini se da pucnjava nije bila povezana sa samom crkvom.

Naoružani napadač je u nedjelju otvorio vatru na gomilu ljudi, što su vlasti nazvale “ekstremnom” pucnjavom.

Policija je potvrdila da je jedna od sedam žrtava umrla. Još jedna moguća žrtva, čovjek s ozljedom noge, hospitaliziran je, tvrdi Baltimore Sun.

Pucnjava se dogodila u blizini dvije pučke kuhinje smještene na suprotnim stranama ulice u blizini, izvijestila je policija.

Policijski povjerenik Michael Harrison potvrdio je da je napadač otvorio vatru kada je prišao jednoj od kuharica.

Tijelo ubijene žrtve pronađeno je u ulici bloka iza crkve, izjavio je gradonačelnika Jack Young. Pucnjava nije bila povezana sa samom crkvom, naglasio je.

Navodno su čahure pronađene na dvije različite lokacije na mjestu događaja.

Harrison je rekao kako se čini da je netko na licu mjesta uzvratio vatru u očiglednom pokušaju da zaustavi napadača.

Policija je priopćila kako je osumnjičenik, koji je još uvijek na slobodi, neidentificirani crnac, izvijestio je dopisnik Baltimore Sunsa Davisa Davisa koji je tweetao ovu vijest s mjesta događaja. Do sada nije ustanovljen nikakav motiv.

Baltimore je jedan od najsiromašnijih i najnasilnijih velikih gradova u SAD-u, s preko 300 ubojstava prijavljenih godišnje u prethodne dvije godine.

Trenutni skok nasilnog kriminala, koji je potaknut ilegalnim oružjem i aktivnostima bandi, prvi je put zabilježen u 2015. godini.

Pucnjava se događa samo dan nakon što je naoružani napadač upao u sinagogu u Powayu, nedaleko od San Diega u Kaliforniji, u očiglednom antisemitskom napadu.

Ime osumnjičenog, John Earnest, bilo je uvjetno povezano s manifestom ispunjenim mržnjom koji se pojavio online prije napada.
 

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,