Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Švedski premijer prijeti sankcijama državama članicama EU koje se protive masovnoj imigraciji

Švedski premijer prijeti sankcijama državama članicama EU koje se protive masovnoj imigraciji

europa-prosvjedŠvedska je prihvatila imigraciju i prolazi kroz brze promjene u demografiji stanovništva – a sada je premijer Stefan Lofven zaprijetio da će sankcionirati druge koji ne dijele isti stav

Stefan Lofven kaže da je spreman nametnuti sankcije zemljama EU koje se protive prijemu izbjeglica , kao što je Mađarska.

“Da, spreman sam to učiniti” – rekao je Lofven u intervjuu dnevniku Dagens Nyheter, govoreći o mogućnosti sankcija.

“Jer prije ili kasnije moramo preuzeti zajedničku odgovornost za primanje migranata. Jedna, dvije ili tri zemlje to ne mogu same podnijeti, moraju ostale zemlje pomoći u tome.”

„Ako nisu spremni preuzeti odgovornost, onda će biti kažnjeni, neće biti u mogućnosti dobiti sredstva EU-a na isti način kao i danas“ – nastavio je Lofven.

„Mađarska je jedna od zemalja koja najviše dobiva od EU. Neprihvatljivo je da zemlja koja prima najveću potporu EU kaže: “Ne, ne preuzimamo odgovornost za imigraciju”.

Lofven je naglasio svoju spremnost da se povuče i naglasio da je nekoliko drugih zemalja spremno slijediti taj primjer.

U zaključku, Lofven je izrazio nadu da će EU moći razraditi zajedničku imigracijsku politiku, što sada očito nije slučaj.

Lofven je odavno tražio pravednu raspodjelu migranata, pozivajući zemlje članice EU da podnesu dio tereta.

Nekoliko istočnoeuropskih zemalja, kao što su Poljska i Mađarska, odbacile su ideju da moraju primiti tražitelje azila iz drugih zemalja EU.

Tijekom migracijske krize u Europi, Švedska se pojavila kao jedna od najsjajnijih zemalja EU na polju imigracije. Samo u 2015. godini, tijekom vrhunca krize, rekordnih 163.000 tražitelja azila stiglo je u Švedsku, gdje živi 10 milijuna građana.

Slijedeći taj rekord, kao zemlja sa najvišim “per capita” u Europi, Švedska prima više od 100.000 tražitelja azila godišnje – i to će i dalje činiti.

Prema prognozama Švedske agencije za migracije za razdoblje 2018.-2021. godine Švedska će prihvatiti još 500.000+ migranata u tom razdoblju.

Povrh toga, vjeruje se da desetine i stotine tisuća ilegalnih migranata boravi u Švedskoj.

Mađarska, zemlja slične veličine, djelotvorno se suprotstavila imigraciji, koja je Budimpešti to nametnula iz Bruxellesa.

Dok više od četvrtine švedskog stanovništva ima imigrantskp porijeklo, Mađarska je ostala 93 posto mađarska.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,