Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSPERIMENT NA DJECI: Starosna dob za hormonsku terapiju za promjenu spola je smanjena na 8 godina u studiji koju financira američka vlada

EKSPERIMENT NA DJECI: Starosna dob za hormonsku terapiju za promjenu spola je smanjena na 8 godina u studiji koju financira američka vlada

djeca-transgenderDanas se seksualni hormoni mogu dati američkoj djeci u dobi od 8 godina u istraživačkom programu kojeg podupire vlada, usprkos rizicima koje ti lijekovi mogu predstavljati, otkrio je liječnik koji je skeptičan u vezi sa transrodnom tranzicijom rodno-disforične djece

“Zamislite da dajete osmogodišnjim djevojkama testosteron” – rekao je dr. Michael Laidlaw, govoreći na panelu Heritage Foundationa. “Oni su u trećem ili četvrtom razredu. Ovo je nevjerojatno. Ali to se događa.”

Laidlaw koji je po zanimanju endokrinolog, otkrio je putem Zakona o slobodi informiranja da je minimalna dob za primanje spolnih hormona smanjena sa 13 na 8 godina u velikoj petogodišnjoj studiji koju provodi Dječjoj bolnici u Los Angelesu.

“Cijela ova stvar je eksperiment na djeci.”

Laidlaw je okrivio Nacionalni institut za zdravlje (NIH) za “provođenje neetičkih istraživanja na djeci i adolescentima” – rekla je dr. Johanna Olson-Kennedy, koja vodi studiju u Los Angelesu i koja je dobila za tu stuciju 5,7 milijuna dolara od NIH-a.

Takvi eksperimenti, vjeruje Laidlaw, koriste se za pomicanje dobi za transgender terapiju, u nedostatku bilo kakve kliničke indikacije da je to dobra ideja ili je uopće zdrava za djecu.

U jednom trenutku čak je sugerirao da malo toga može spriječiti te istraživače da uklone spolne žlijezde četverogodišnjeg ili petogodišnjeg djeteta koje se identificira kao transrodno kao “ad hoc” blokator puberteta da bi što brže “potvrdilo” svoj identitet.

Već djeca koja imaju osam ili devet godina mogu dobiti blokatore za pubertet – koji zaustavljaju razvoj djeteta u odraslu osobu na osnovu njihovog biološkog spola. Ta djeca se već tada pripremaju za uzimanje spolnih hormona koji daju sekundarne suprotne spolne karakteristike – prema vodiču Endocrine Society and American Academy of Pediatrics (AAP).

Ovi lijekovi nisu odobreni od strane Američke agencije za hranu i lijekove (FDA) za tu svrhu i moraju biti propisani izvan odobrenja, a njihove poznate nuspojave uključuju prekid normalnog razvoja mozga i kosti, kao i povećani rizik od srčanog udara, moždanog udara i različitih vrsta raka.

U Velikoj Britaniji je zloglasna “progresivna” Tavistockova klinika za spolove, liječila djevojke tim lijekovima te su prijavljene nuspojave poput emocionalnih problema, nezadovoljstvo svojim tijelima, pa čak i samopovređivanje, zaključio je profesor sa sveučiišta Oxford Michael Biggs.

Što je još gore, blokatori puberteta primjenjuju se na potpuno neznanstvenoj osnovi, kazao je Laidlaw oslanjajući se na “rodni identitet” djeteta – koji je nedavni sudski slučaj definirao kao “temeljni unutarnji osjećaj” vlastitog spola – kao primarni kriterij za pokretanje liječenja.

“Ne postoji objektivni test za dijagnosticiranje rodnog identiteta i započinjanja liječenja” – rekao je on, “i mi dajemo vrlo štetne terapije na temelju neobjektivne dijagnoze.”

Iako zagovornici rodno afirmirajuće terapije umanjuju rizike tih lijekova kod djece, pa čak i tinejdžera koji donose odluke koje će utjecati na ostatak života, hormonska terapija – blokatori puberteta i trans-spolni hormoni – također obično uzrokuju sterilnost kod djece, jer mnoga djeca nisu dovoljno promislila o tome, kada su počela sa hormonskim terapijama.

Na panelu Heritage kluba govor je održao “de-tranzicijski” Walt Heyer, koji je trenutni model liječenja nazvao “zlostavljanje djece” i rekao da je razgovarao s mnogim transrodnim osobama koje su nazvale transrodnu tranziciju “najvećom pogreškom” u njihovim životima.

Roditelji koji daju povjerenje liječnicima koji znaju što je najbolje za njihovo dijete, a dr. Marian Rutigliano je rekao da je smjernice AAP-a iz 2016. o transidentifikaciji djece napisao panel od 12 osoba u kojem su manje od polovice članova bili liječnici, na čelu s 25-godišnjom transrodnom ženskom osobom.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,