Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Francuske i belgijske tajne službe će izvesti novi kemijski napad pod ‘lažnom zastavom’ u Siriji kako bi optužili Rusiju

Francuske i belgijske tajne službe će izvesti novi kemijski napad pod ‘lažnom zastavom’ u Siriji kako bi optužili Rusiju

maska-sirijaObavještajne službe Francuske i Belgije spremaju provokaciju sa upotrebom kemijskog oružja u Siriji, kako bi optužile zrakoplovne snage Rusije za napad na civile, saopćilo je Ministarstvo obrane Rusije

Agenti dviju zemalja surađuju sa liderima terorista u Idlibu, dodao je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji pri Ministarstvu obrane Rusije Viktor Kupčišin.

Za organiziranje provokacije na području Idliba su stigli predstavnici francuskih i belgijskih obavještajnih službi. Pod njihovim rukovodstvom održan je sastanak sa vođama terorističkih grupa Hajat Tahrir al-Sham i Horas el Din, kao i predstavnicima pseudohumanitarne organizacije „Bijele kacige“ – rekao je Kupčišin.

On je dodao da je, prema podacima Centra, na ovom sastanku razgovarano o organizaciji insceniranih događaja pod “lažnom zastavom” koje bi navodno dokazali da Rusija i Sirija koriste otrovne supstance protiv civilnog stanovništva.

Za sudjelovanje u snimanju scena kemijskog napada pod “lažnom zastavom” koje prikazuju posljedice primjene otrovnih supstanci utvrđene su isplate od 100 dolara po osobi.

Pritom nije isključeno da organizatori za provokacije koriste prave toksične supstance kako bi se postigla „vjerodostojnost“ fotografija i snimaka – objasnio je Kupčišin.

On je istaknuo da bi žrtve ovog zločinačkog plana mogle biti izbjeglice i članovi obitelji građana koje drže teroristi grupe Hajat Tahrir al-Sham.

Kupčišin je rekao da su belgijske tajne službe od 14. do 27. ožujka snimale lažne video materijale napade ruskog vojnog zrakoplovstva na skladišta municije terorista kako bi ih optužile za upotrebu kemijskog oružja.

Pod kontrolom francuske obavještajne službe je 23. ožujka iz grada Serakab u naselja Kan Shejhun, Maaret-Horma i Kafr-Zita (sve u provinciji Idlib) u vidu karnistera sa kisikom i plinom dostavljena otrovna supstanca, vjerojatno na bazi klora.

Ruski centar za pomirenje pozvao je lidere ilegalnih oružanih grupa da odustanu od oružanih provokacija i krenu putem mirnog rješavanja situacije na područjima pod njihovom kontrolom.


(vestinet.rs)

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,