Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TKO TO JOŠ RADI? Senegalski migrant iz protesta zapalio talijanski školski autobus pun djece (VIDEO)

TKO TO JOŠ RADI? Senegalski migrant iz protesta zapalio talijanski školski autobus pun djece (VIDEO)

italija-autobusVozač školskog autobusa sa djecom uhićen je od strane talijanske policije zbog paljenja vozila u blizini grada Milana

Senegalski muškarac navodno je pozvao na okončanje “smrti na Mediteranu” i potom je zapalio autobus te ga je vozio po autoputu u nadi da će u njemu svi izgoriti.

Pravo je čudo da je 51 školarac uspio proći bez ozljeda i pobjeći od požara, iako je 12 djece i dvoje odraslih upućeno u bolnicu zbog udisanja dima, navodi RaiNews24 i RT.

46-godišnji vozač autobusa koji je rođen u Senegalu, navodno je polio benzin po podu autobusa dok je vikao da želi zaustaviti smrt u Sredozemnom moru prije nego što je zapalio autobus.

“Želim to okončati, mora se zaustaviti smrt na Mediteranu” – kazao je on prema talijanskim vijestima.

Djeca su bila učenici škole iz talijanskog grada Cremone. Oni su podigli alarm pozivom roditeljima nakon što je vozač najavio da se želi ubiti.

Carabinieri, talijanska nacionalna policijska služba, su zaustavili vozilo podizanjem niza kontrolnih točaka koje je senegalski vozač pokušao probiti.

Čovjek je na kraju izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je specijalna policija spasila učenike razbivši prozore autobusa.

Snimci vatre pokazuju vatrogasce na mjestu događaja i ostatke potpuno spaljenog vozila na jednoj prometnoj traci na autoputu. Prema navodima, vozač je bio poznat policiji i uhićen je zbog paljevine.
 

 


 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,