Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MALEZIJSKI MINISTAR TVRDI: ‘Mi nemamo gay ljude u našoj zemlji’

MALEZIJSKI MINISTAR TVRDI: ‘Mi nemamo gay ljude u našoj zemlji’

malezija-ministarMalezijski ministar turizma, umjetnosti i kulture objavio je njemačkim medijima kako misli da u njegovoj zemlji ne postoje homoseksualci

Ministar Datuk Mohamaddin Ketapi navodno je to izjavio u utorak dok je razgovarao s medijima tijekom velikog sajma turističke industrije u Berlinu.

Na pitanje je li Malezija sigurno mjesto za gay putnike, Mohamaddin je navodno odgovorio: “Homoseksualnost? Mislim da nemamo takvu stvar u našoj zemlji. Bez obzira je li sigurno ili ne za gay populaciju, ne možemo odgovoriti.”

Pomoćnik ministra navodno je rekao da, iako je Mohamaddinova izjava bila u skladu sa stavom Vlade Malezije da ne priznaje LGBT zajednicu, to je bio njegov “osobni stav”.

„Turisti koji dolaze u Maleziju kao i bilo koje druge zemlje su dobrodošli bez obzira na njihovo vjerovanje, seksualnost, religiju ili boju kože” – rekao je pomoćnik ministra, koji je želio ostati anoniman za Free Malaysia Today.

Homoseksualnost je ilegalna u Maleziji, zemlji s većinskim muslimanskim stanovništvom i može se kazniti do 20 godina zatvora.

U siječnju je premijer Malezije dr. Mahathir Mohamad izjavio kako njegova vlada neće tolerirati homoseksualnost, a vlada je opetovano nazvala istospolne brakove i druge LGBT aktivnosti – “zapadnim” produktom.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,