Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Seksualno obrazovanje o GAY i TRANSEKSUALNIM osobama će od sada učiti 5-godišnji učenici u Velikoj Britaniji

Seksualno obrazovanje o GAY i TRANSEKSUALNIM osobama će od sada učiti 5-godišnji učenici u Velikoj Britaniji

britanija-predavanjeKonzervativna vlada Velike Britanije najavljuje planove za uvođenje obaveznog seksualnog odgoja koji može uključivati lekcije o homoseksualnosti i transrodnosti u osnovnoj školi, navodi Sunday Times

Novine izvještaja da je novi nastavni plan i program završen nakon šestomjesečnih konzultacija sa Ministarstvom obrazovanja i da će se početi provoditi diljem engleskih škola počevši od školske godine 2020.-2020. Podučavat će se učenici koji su mininalno stari pet godina.

Plan o ovoj reformi uklonjen je u ponedjeljak iz javnosti nakon što je objavljen članak u medijima, te je rečeno iz vlade da je na školama da odluče u kojoj dobi će učiti svoje učenike o LGBT pitanjima, te su pojasnili da roditelji imaju pravo povući djecu sa nastave spolnog odgoja u osnovnoj školi ako primjete da je program ‘nejasan’ po tom pitanju.

Dok će roditelji moći zatražiti povlačenje svoje djece sa tih predavanja, škola će morati slijediti smjernice ministarstva obrazovanja.

Prijedlog zakona je naišao na otpor konzervativnih zajednica, uključujući neke muslimane i Židove. U pismu u kojem se izražava protivljenje, istaknuti rabini izražavaju strah da bi neki roditelji radije povukli svoju djecu iz obrazovnog sustava – što im je dopušteno – umjesto da ih podvrgnu novom nastavnom planu i programu.

Pitanja o kojima se raspravljalo za uvođenje nepredviđenih lekcija, kao što je navedeno u trenutnim prijedlozima za kurikulum, uključivat će: „Kada je u redu dopustiti da me netko dotakne?“ za trogodišnjake i „Zašto smo svi različiti? Je li u redu biti drugačiji?” kod učenika od sedam godina.

11-godišnjaci će razgovarati o tome “Koja je razlika između transvestita i transseksualaca?”, dok će 16-godišnjaci učiti “kako otkriti pozitivan HIV status seksualnom partneru, obitelji i prijateljima.”

Među nastavnim materijalima za djecu u pretežno muslimanskoj osnovnoj školi u Birminghamu se predaju lekcije poput ‘Tango Makes Three’, knjiga o dva gay pingvina koji njeguju jaje uzeto iz druge obitelji, i ‘My Princess Boy’ koja slavi tamnoputu djecu koja se vole preoblačiti.

Ostali ciljevi kurikuluma uključuju edukaciju učenika o pitanjima koja su u posljednja dva desetljeća postala sve češća u Velikoj Britaniji, kao što su sakaćenje ženskih genitalija, sexting, osveta pornografijom i potencijalna neravnoteža u odnsima među spolovima.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,