Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LEGENDARNI VOĐA PINK FLOYDA SE OBRUŠIO NA ‘HUMANITARNI’ KONCERT ZA VENEZUELU: ‘To nema nikakve veze sa humanitarnom pomoći i demokracijom’

LEGENDARNI VOĐA PINK FLOYDA SE OBRUŠIO NA ‘HUMANITARNI’ KONCERT ZA VENEZUELU: ‘To nema nikakve veze sa humanitarnom pomoći i demokracijom’

roger-floyydBivši frontmen Pink Floyda Roger Waters se kritikama obrušio na koncert potpore za Venezuelu kojeg organizira tajkun Richardu Bransonu vlasnik kompnaije Virgin, govoreći da je to lažni događaj upozoravajući fanove i izvođače da ne hodaju “putevima koji završavaju promjenom režima”

Bransonov koncert “Venezuela Aid Live” nema nikakve veze sa potrebama venecuelanskog naroda, nema nikakve veze s demokracijom, nema nikakve veze sa slobodom, i nema nikakve veze sa humanitarnom pomoći” – izjavio je Waters u video objavljenom u utorak.

Glazbenik i politički aktivist rastrgao je medijsku priču Zapada koja prikazuje Venecuelu žrtvom humanitarne krize koju je stvorio socijalizam.

“Nema građanskog rata, nema nereda, nema ubojstava, nema očigledne diktature, nema masovnog zatvaranja opozicije, nema potiskivanja slobode govora” pod predsjedavanjem Nicolasa Madura” – rekao je, pozivajući se na prijatelje “na terenu” u Caracasu koji bi to mogli potvrditi.

“Venezuela Aid Live” će se održati u petak u kolumbijskom pograničnom gradu Cucuti. Branson je najavio cilj koncerta u prikupljanju sredstava od 100 milijuna dolara za kupnju hrane i lijekova za građane Venezuele koji trpe oskudicu od socijalizma i američkih sankcija, ovisno o tome koja se verzija naracije u medijima preferira.

Waters osobno prezire Bransona, tvrdeći da je magnat prodaje američku propagandu. Glasnogovornik Bransona izjavio je National Post da SAD “nisu uključene u bilo koji aspekt ovoga događaja” i da koncert nije “politički motiviran”.

Potencijalna potpora promjeni režima u Venezueli, koju podupiru SAD, nije išla tako glatko kao što je planirano, dok je vojska zemlje i dalje lojalna Madurou unatoč tome što se vođa Narodne skupštine Juan Guaido proglasio “privremenim predsjednikom” prije više od mjesec dana.

U ponedjeljak je američki predsjednik Donald Trump održao govor upozoravajući venecuelansku vojsku da slijedi Guaida ili će “izgubi sve”.

Waters je svoj govor završio upozorenjem prijatelju i kolegi glazbeniku Peteru Gabrielu da ne pada na laži SAD-a, podsjećajući ga kako su se u prošlosti razotkrile brojne promjene režima pod okriljem SAD-a.

Zar doista želimo da se Venecuela pretvori u drugi Irak ili Siriju ili Libiju?

Pogledajte što je rekao Waters:

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,