Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » BBC-jev producent priznao da je snimak iz bolnice nakon kemijskog napada u Siriji – BIO NAMJEŠTEN!

BBC-jev producent priznao da je snimak iz bolnice nakon kemijskog napada u Siriji – BIO NAMJEŠTEN!

kemijski-sirijaJedan producent televizije BBC je priznao da su scene iz bolnice nakon kemijskog napada u Siriji prošle godine bile “namještene”

Riam Dalati, ugledni producent BBC-a koji medijski pokriva cijeli Bliski istok, izjavio je da su snimke djece u bolnici, koja su navodno bila ozijeđena u kemijskom napadu u bolnici gradu Dumi, bile namještene i da nitko nije umro, piše RT.

On vjeruje da su Assadove snage napale grad, ali da su namještene vrlo publicističke scene u bolnici.

Predviđajući daljnje upite, rekao je da nitko iz organizacije “Bijelih kaciga” ili izvora oporbe nije bio prisutan u Dumi do trenutka kada se dogodio navodni napad, osim jedne osobe koja je bila u Damasku.

Dalati također kaže da se “napad dogodio”, ali da se nije koristio sarin, kemijski spoj koji napada živčani sustav. Rekao je: “Morat ćemo pričekati OPCW (Organizaciju za zabranu kemijskog oružja) da dokaže da li je bio klor ili ne.”

“No, sve iza napada je bilo namješteno da bi se napravio maksimalan medijski afekt.”

Novinar je rekao da je Jaysh al-Islam, islamistička frakcija koja se tu borila protiv sirijske vojske, “vladala Dumom uz pomoć “željezne šake”. Tjerali su na rad aktiviste, liječnike i humanitarce uz pomoć prijetnji i zastrašivanjem.”

Dalatijeva otkrića mogla su postati bombastična vijest, ali umjesto toga su bila suočena sa zaglušujućom medijskom šutnjom.

Njegov se poslodavac radije distancirao od njegovih nalaza. BBC je rekao za Sputnik u izjavi da je Dalati izrazio “svoje osobno mišljenje o nekim video snimkama koje su se pojavile nakon napada, ali nije tvrdio da se napad nije dogodio.”

Nakon nekog vremena Dalatiju je bio ograničen pristup njegovom Twitter računu koji je sada otvoren samo za potvrđene sljedbenike.

Zanimljivo je da ni njegovi prethodni prilozi nisu dobro odgovarali službenoj naraciji mainstream medija.

“Bolesni i umorni od aktivista i pobunjenika koji su koristili leševe mrtve djece kako bi namjestili emotivne scene za zapadnu demagošku medijsku kampanju. Pa se nakon toga pitaju zašto neki ozbiljni novinari propituju dio priče” – rekao je u tweetu koji je kasnije izbrisao zbog “kršenja uređivačke politike”.

Sve u svemu, Dalati nije usamljeni glas u pustinji. Intercept je nedavno pokrenuo priču koja također baca sumnju na mainstream izvještavanje iz grada Dume, iako ne sumnja da se taj kemijski napad dogodio.

Britanski novinar Robert Fisk predložio da uopće nije bilo kemijskog napada, rekavši da su ljudi patili od nedostatka kisika. Svjedoci “kemijskog napada”, sa svoje strane, rekli su međunarodnim istražiteljima da je priča bila namještaljka.

Moskva, koja podupire Damask u borbi protiv terorista, već dugo tvrdi da je incident u Dumi bio namješten, pozivajući na međunarodno istraživanje OPCW-a.

Prošle godine, Ministarstvo obrane je predstavilo, kako je rečeno, dokaz o “provokaciji” koja će potaknuti zapadne zračne napade na snage sirijske vlade.

Ovaj put vojska se prisjetila sličnog incidenta iz 2017. u Khan Sheikhounu, gdje se dogodio navodni kemijski napad. Glasnogovornik ministarstva Igor Konashenkov izjavio je u petak kako pobliže ispitivanje snimaka s tog mjesta jasno pokazuje kako je to također bila namještaljka.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,