Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠVEDSKI GLUMAC TESTIRAO SLOBODU GOVORA U ZEMLJI: ‘Švedska sve više počinje ličiti na Afriku’

ŠVEDSKI GLUMAC TESTIRAO SLOBODU GOVORA U ZEMLJI: ‘Švedska sve više počinje ličiti na Afriku’

vedska-afrikaNakon što se vratio s puta u Afrikci, poznati glumac Stefan Sauk je izjavio da je počeo uviđeti neke sličnosti između njegove domovine i velikog južnog kontinenta

U videu na svojoj Facebook stranici on objašnjava da Švedska, nekoliko mjeseci nakon izbora, konačno ima “novu” vladu, piše Nyheteridag.

Jedna stvar o kojoj on razmišlja jest da se nakon izbora u afričkim zemljama često javlja svađa (alias krvavi neredi) oko toga tko je pobijedio i jesu li izbori bili namješteni ili ne.

Tko god drži vlast u Africi, teži postati despot, dajući prednost vlasti nad dobrobiti zemlje i njezinih ljudi.

Važno je održati status quo i napuniti vladu bliskim prijateljima (i drugim isomišljenicima), kaže on.

Nepotizam prožima državu, ondje i ovdje, nastavlja on. Razrješenje vladinih dužnosnika koji prigovaraju na provedenu politiku vrlo je uobičajeno.

Primjerice, on spominje direktora javnog prijevoza iz Stockholma, profesora Jonasa Eliassona koji je dobio otkaz nakon što je kritizirao provedbu ekoloških zona u Stockholmu.

Glumac također tvrdi da opasna kombinacija moći i neadekvatne nadležnosti postoji i u Švedskoj i u Africi.

Spominje socijaldemokratu Andersa Ygemana, koji je bio prisiljen napustiti dužnost ministra unutarnjih poslova prije 18 mjeseci, a sada je dobio posao ministra za energetiku i digitalni razvoj – to je kao da ja sada kao glumac obavljam npr. posao kirurga u Sveučilišnoj bolnici Karolinska u Stockholmu.

Glumac se naravno nije dotaknuo imigracije, da ne bi završio iza rešetaka, što nije rijedak slučaj u Švedskoj u zadnje vrijeme.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,