Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Švedska državna televizija: Zamjena našeg stanovništva je u punom zamahu – svaki četvrti učenik ima migrantsko podrijetlo

Švedska državna televizija: Zamjena našeg stanovništva je u punom zamahu – svaki četvrti učenik ima migrantsko podrijetlo

svedska-buducnostSvaki četvrti student u Švedskoj sada ima strano podrijetlo, prema novom istraživanju državne dalekovidnice SVT

Sveriges Television AB (SVT) naziv je švedske nacionalne televizijske kuće sa sjedištem u Stockholmu. Ta se televizija financira obaveznom pretplatom koju plaćaju svi vlasnici televizijskih prijemnika.

Državna televizija SVT koju financira porez izgleda da je uzrujana zbog neravnomjerne raspodjele studenata migranata. Škole su nedovoljno pomiješane, tvrde.

U gradu Linkopingu, na primjer, postoji nekoliko škola sa preko 90 posto učenika migrantskog podrijetla, dok druge imaju samo oko pet posto, piše Friatider.

Postoje brojni takvi primjeri u cijeloj zemlji, prema istraživanju. Stoga vlasti pokušavaju prisiliti multikulturalizam na škole.

SVT naglašava da je to “problematično iz nekoliko razloga jer se učenici s različitim imigrantskim zaleđem manje druže u školi”.

“Imamo povećanu koncentraciju učenika temeljenu na socijalnoj pozadini i migracijskom podrijetlu, a kao rezultat toga povećale si se razlike u školskim rezultatima”, kaže Peter Fredriksson, generalni direktor Švedske nacionalne agencije za obrazovanje, u komentarima na SVT.

Općine sada čine sve što je moguće kako bi pomiješale učenike u školama.

To uključuje zatvaranje škola u getoima, otvaranje novih škola u više središta, spajanje manjih škola u veće škole i mijenjanje razredne klasifikacije, tako da učenici završe u istim školama bez obzira gdje žive.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,