Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » ZDRAVSTVENA UZBUNA U AMERICI: Država Oregon će usvojiti zakon kojim će provoditi nadzor nad vašim novorođenim djetetom u vašem vlastitom domu

ZDRAVSTVENA UZBUNA U AMERICI: Država Oregon će usvojiti zakon kojim će provoditi nadzor nad vašim novorođenim djetetom u vašem vlastitom domu

beba-mamaSvaki novi roditelj osjeća određenu mjeru tjeskobe vezano za svoje novorođenče. Bebe ne dolaze s uputama za uporabu, te oni brinu da je beba dobro nahranjena, sigurna i sretna

Iz tog razloga, mnoge obitelji u ranim danima roditeljstva dobivaju pomoć od svojih roditelja, rođaka ili drugih, kako se mala obitelj polako privikava na novu rutinu. Na kraju krajeva, u roku od nekoliko tjedana, briga o bebi je jednostavna, laka i prirodna i unatoč nedostatku uputa, roditelji to već znaju raditi.

Ono što roditelji ne trebaju, kad odvedu djecu iz bolnice, je neželjeno uplitanje i nadzor vlade. Pa ipak, upravo je to ono čemu guvernerica Oregona Kate Brown teži.

Brownin najnoviji predloženi zakon uključuje Senatski prijedlog zakona 526, koji nalaže da zdravstvena služba u Oregonu hitno „prouči ovlaštene pružatelje zdravstvenih usluga u kućnim posjetama“.

U pokušaju ubrzavanja prijedloga zakona, zakonodavci su ga označili kao „hitan“ i kojem je potrebno hitno izglasavanje. do kraja godine. 18 sponzora zakona tvrdi da jeon “neophodan za neposredno očuvanje javnog mira, zdravlja i sigurnosti”.

Što je Senatski zakon 526?

U suštini, Zakon broj 526 bi odredio da svaka obitelj s novorođenčetom prima posjete zaduženih zdravstvenih radnika u radnim danima u tjednu nakon što dijete dođe kući iz bolnice.

Dnevnik Beaver Valley Times je objasnio ovaj zakon:

“Kada program bude završen, svaki novi roditelj – to uključuje i one koji su posvojili dijete – primio bi niz od dva ili tri posjeta od strane zdravstvenog radnika poput medicinske sestre ili nekoga drugog.

Posjete bi mogle uključivati osnovne zdravstvene preglede za bebe; povezivanje roditelja sa liječnicima primarne zdravstvene zaštite, povezivanje s drugim uslugama, i koordiniranje bezbrojnih imunizacija u djetinjstvu koje bebe trebaju primiti (cijepljenje).

Na prvi pogled, ovo se može činiti kao dobra ideja, način da roditelji dobiju pomoć i podršku od brižnih medicinskih stručnjaka koji mogu pomoći u ublažavanju stresa tih ranih tjedana kod novorođenčeta. U stvarnosti, međutim, zakon nije ništa više od načina da vlada dobije rani pristup i kontrolu nad djecom.

To je zapravo potvrda vlade o nedostatku povjerenja u sposobnosti roditelja da se brinu za vlastitu djecu i način na koji djeca mogu brzo pasti pod budno oko Velikog brata. Ovo je vrlo pametan način da vlada osigura da bebe prime “bezbrojne imunizacije u djetinjstvu” za koje smatraju da su potrebne, ali kojima se mnogi roditelji protive.

Iako zagovornici prijedloga zakona insistiraju da će ova vrsta nadzora brzo odrediti koja se djeca zanemaruju i zlostavljaju kako bi ih se moglo ukloniti iz kuće i dobiti potrebnu pomoć, u stvarnosti ništa ne može biti dalje od istine ta izjava.

Kao što je izvijestio PJ Media, djeca u sustavu udomiteljstva u Oregonu zlostavljana su dvostruko češće od ostatka nacije. Jasno je da država ne može voditi brigu o ranjivoj djeci koja su već pod njezinom brigom, pa zašto bi htjela preuzeti nadzor još 40.000 djece rođene svake godine?

Očito je da ovaj zakon nije ništa drugo nego tajno prikriveni pokušaj praćenja i kontrole roditelja i stjecanje ranog pristupa djeci, kako bi se oni mogli uklopiti u “sustav”.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,