Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » BIVŠI ŠEF CIA-E I ČLAN KONTRAVERZNE BILDERBERG GRUPE: Putin je ‘najveći poklon’ NATO savezu od završetka Hladnog rata

BIVŠI ŠEF CIA-E I ČLAN KONTRAVERZNE BILDERBERG GRUPE: Putin je ‘najveći poklon’ NATO savezu od završetka Hladnog rata

putin-petreausDa nema Rusije, NATO savez ne bi ni postojao, ustvrdio je general Petraeus

Iako Vladimira Putina zapad nerijetko drži negativcem, umirovljeni američki general i bivši šef CIA-e, te član tajne Bilderberg skupine David Petraeus drži kako je on najbolje što se moglo dogoditi NATO-u.

Putin je najveći dar koji je NATO dobio s istoka još od završetka hladnog rata. Zbog njega je NATO dobio novi smisao, udahnut mu je novi život – ustvrdio je Petraeus u jednom javnom nastupu.

Naime, u vrijeme ruskog predsjednika Jeljcina odnosi zapada s Rusijom bili su vrlo dobri, no smisao vojnog saveza, koji nije imao jasno definiranog “neprijatelja” počeo je dolaziti u pitanje.

Razvojem događaja u posljednjih desetak godina, jačanjem ruske vojne sile, ali i s događanjima u Ukrajini, Siriji kao i na istočnijim granicama baltičkih zemalja uloga NATO-ova saveza znatno je ojačala.

Prvi put od završetka hladnog rata na području Europe ponovo je stacionirana oklopna brigada američke vojske koja se sada nalazi u Poljskoj.

Petraeus je naglasio da je Moskva potaknula savez da rasporedi više vojnika i zrakoplova u istočnu Europu i baltičke zemlje, kao i da uspostavi nove zapovjedne zapovjedništva u regiji.

To je učinjeno pod izlikom borbe protiv ‘ruske agresije’ jer su se odnosi između NATO-a i Moskve stalno pogoršavali tijekom predsjedništva Vladimira Putina. U tom smislu, Putin je “najveći dar” kojeg je NATO dobio od završetka Hladnog rata, rekao je američki general.

On je također ‘pripisao’ ruskom vođi što je SAD-u pružio razlog da vrate oklopne brigade u Europu “prvi put u dugo vremena”. Trenutno su brigade smještene u Poljskoj.

General David Petraeus s četiri zvjezdice smatra se da je bio jedan od najutjecajnijih vojnih političara u administracijama Georgea W. Busha i Baracka Obame. Prije nego što je imenovan za šefa CIA-e, vodio je Središnje vojno zapovjedništvo SAD-a.

On je također nekoliko puta bio na konferencijama kontraverzne grupe Bilderberg gdje se bez prisustva medija nalaze najutjecajniji svjetski “ljudi iz sjene” koji kuju planove za čitav svijet tekuće godine.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,