Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRVA PALESTINKA U AMERIČKOM KONGRESU POZIVA NA SMJENU ‘KUJINOG SINA’

PRVA PALESTINKA U AMERIČKOM KONGRESU POZIVA NA SMJENU ‘KUJINOG SINA’

trump-palestinkaDemokratska kongresnica Rashida Tlaib nije gubila vrijeme nakon svoje povijesne psovke, ponovno ušavši u središte pozornosti i pozivajući na “smjenu kujinog sina”

Tlaib zasigurno nije prvi član Kongresa iz Demokratske stranke koji je pozvao na opoziv američkog predsjednika Trumpa.

Ona je uzviknula psovku pred kraj svojeg govora u organizaciji Move On, američke progresivne javne zagovaračke skupine koja je prikupljala novac za ljevičarske kandidate.

Tlaib je govorila ispred prepune svorane o reakciji njezina sina na njezinu pobjedu. “Gledaj mama, pobijedili ste. Nasilnici ne pobjeđuju” – rekao je njezin sin.

Tlaib je pobijedila bez ikakvih problema u okrugu Michigan osiguravši nominaciju svoje stranke za izbore u kolovozu.

Nastavljajući svoj govor, Tlaib je rekla svom sinu: “U pravu si, oni to ne čine. I mi ćemo doći na vlast i smijeniti kujinog sina.”

Dok su se mnogi na Twitteru pridružili ovacijama na internetu, nisu svi bili impresionirani, a kritičari su njezine komentare kritizirali i prozvali ih predstavom koja privlači pozornost.

Jedan konzervativni komentator nazvao je Rashidu “idiotkinjom koji traži pozornost”, a drugi ju je optužio za poticanje političke mržnje, nešto za što su demokrati uvijek krivili republikance.

U međuvremenu, Rashidin iskusniji kolega, demokratski zastupnik Brad Sherman je već predao prijadlog zakona o opozivu Donald Trumpa (kao što je to učinio 2017. godine), kao i đtp ke predložio ustavne amandmane kako bi se eliminirao “izborni kolegij” i zabranio predsjednicima da sami sebe pomiluju.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,