Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ELON MUSK NASTAVLJA SIPATI OBEĆANJA! Pripremamo se za let na Mars, a ovaj svemirski brod će moći prevesti 100 ljudi

ELON MUSK NASTAVLJA SIPATI OBEĆANJA! Pripremamo se za let na Mars, a ovaj svemirski brod će moći prevesti 100 ljudi

musk-svemirElon Musk će letjeti na Mars uz pomoć američke svemirske tehnologije iz 1950-tih godina

Izvršni direktor kompanije „SpaceX“ Elon Musk otkrio je nove detalje o svemirskom brodu „StarShip“, za kojeg vjeruje da bi jednog dana mogao prevesti 100 ljudi na Mars.

Musk je na svom profilu na Twitteru postavio fotografije prototipa tzv. „test hoppera“, koji se trenutno konstruira u Teksasu.

On je također odgovarao na brojna pitanja svojih pratitelja na Twitteru, koja su se ticala budućeg svemirskog broda i raketnih motora.

Poslije spekulacija jednog komentatora da će svemirska letelica biti napravljena od nehrđajućeg čelika, Musk je potvrdio da će biti napravljena od sličnog materijala kao i raketa „Atlas“ iz 1950. godine.

„Nehrđajući čelik je dobar, ali ovdje su u pitanju različite mješavine legura i novi način proizvodnje“ – rekao je poznati milijarder.

On je podijelio detalje o novom brodu nakon uspješnog lansiranja rakete „Falcon 9“, koja je iz Teksasa lansirana tijekom specijalne misije za isporuku špijunskog satelita u orbitu, piše Independent.

Musk je objasnio i da je nerđajući čelik jedini sličan element dizajna njegove letelice sa raketom „Atlas“ iz 1950-tih godina, kao i da će se za izradu StarShip-a koristiti i „druge mješavina legura“.

Musk je rekao i da bi raketni motor „Raptor“, korišten za lansiranje svemirskih letelica, trebao biti „radikalno redizajniran“.

Više detalja o letjelici StarShip bit će otkriveno početkom sljedeće godine, nakon probnog leta prototipa, naveo je on.

„Napravit ću potpunu tehničku prezentaciju letjelice StarShip, poslije testiranja vozila koje gradimo u Teksasu. To će biti u ožujku ili travnju“ – objavio je Musk u twitu.

Ranije ove godine Elon Musk je rekao da će letjelica SpaceX prevesti prve ljudske posade na Mars 2024. godine.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,