Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MODERNI DJED BOŽIĆNJAK će uskoro biti rodno neutralan?!

MODERNI DJED BOŽIĆNJAK će uskoro biti rodno neutralan?!

djed-mrazDoslovno ništa nije sigurno od kulturalnog marksizma

Veseli stari djedica pod imenom Djed Božićnjak ili Djed Mraz, debeli bradati dostavljač darova za one koji slave Božić, treba rodni “makeover”, prema odgovorima nedavne ankete

“Moderni” Djed Božićnjak bi trebao biti rodno neutralan, neki kažu.

Anketu je provela tvrtka Logotip GraphicSprings, tražeći kako najbolje ilustrirati Djeda Božićnjaka modernog doba.

Preko 70 posto ispitanika u SAD-u i Velikoj Britaniji reklo je kako bi Djed Božićnjak trebao ostati muškarac, ali nevjerojatnih 28 posto odgovorilo je da bi željelividjeti da je on žena (11%) ili rodno neutralan (17%).

Pitanje bespolnog Djeda Mraza uglavnom se susrelo sa neprijateljstvom na internetu, a neki ukazuju na činjenicu da je blagdanska maskota uvijek bila muškarac.

“To je smiješno. Djed Božićnjak je doslovno utemeljen na malom svetcu koji je potajno dijelio darove. Hoćemo li samo zato rebrandirati princezu Dianu u princa Dana ? Morate to zaustaviti. Ozbiljno!” – napisao je jedan komentator na internetskoj Facebook stranici televzije ABC.

“WTF ljudi?! Djed Božićnjak nije rodno neutralan, niti bi trebao biti!” – izjavila je druga osoba.

“Postoji Djed Božićnjak, a također je tu i njegova supruga, gospođa Božićnjak. Ljudi se vrijeđaju doslovno svime ovih dana!”

“Bolest od opsjednutosti spolom. Fosta mi je toga” – napisala je druga osoba.

Komentari na Facebookovoj objavi na ABC-ovom KVUE su kritički pokazali koliko je postala smiješna kultura “pahuljica” (kako se naziva generacija Milenijalaca).

Druga pitanja iz ankete su bila… Da li Djed Božićnjak treba imati dreadlockse, tetovaže, iPhone, voziti električni automobil ili nositi uske traperice.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,