Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DANSKA MINISTRICA UNUTARNJIH POSLOVA: Kriminalni migranti bi se trebali osjećati da nisu ovdje dobrodošli

DANSKA MINISTRICA UNUTARNJIH POSLOVA: Kriminalni migranti bi se trebali osjećati da nisu ovdje dobrodošli

danska-ministricaUN-ova šefica za ljudska prava Michelle Bachelet kritizirala je plan danske vlade za transportiranje kriminalnih migranata na napušteni otok

Prema njezinim riječima, nije dobro stigmatizirati migrante na taj način.

Prije oko tjedan dana danski ministrar financija Kristian Jensen najavio je da će kriminalni imigranti u budućnosti biti smješteni na nenaseljeni otok u očekivanju protjerivanja, piše Friatider.

Nakon što je otok očišćen od svinjske kuge, spreman je za transport migranata. Migrantima će biti dopušteno da napuste otok tijekom dana, ali moraju ostati tamo noću.

Odluka je donesena zajedno sa pregovorima o proračunu zajedno sa Danskon narodnom strankom.

“Houura!” – napisala je dužnosnica stranke i ministrica za integraciju Danske Soren Espersen na Twitteru nakon odluke. Međutim, plan sada kritizira ravnateljica UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet, koji kaže da je ozbiljno zabrinuta.

Prije smo vidjeli negativan učinak takve izolacije i ne bi trebali kopirati ove poteze vlade.

Ako ih lišimo slobode, izoliramo ih i stigmatiziramo, to samo povećava njihovu ranjivost, rekla je novinarima u Ženevi, navodi Reuters.

Inger Stojberg, ministrica za integraciju Danske, se ne slaže s tim.

“Oni su nepoželjni u Danskoj i trebaju to osjetiti” – napisala je na društvenim medijima, prema tiskovnoj agenciji.

Što se tiče priopćenja šefa UN-a, Inger Stojberg kaže da je neobično da netko može sjediti u New Yorku i kritizirati imigrantski centar koji još nije izgrađen i koji će slijediti sve konvencije koje je potpisala Danska.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,