Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SPORAZUM O MIGRACIJI: Estonski zastupnik EU parlamenta dobio batina od anti-imigrantskih prosvjednika u gradu Talinu (VIDEO)

SPORAZUM O MIGRACIJI: Estonski zastupnik EU parlamenta dobio batina od anti-imigrantskih prosvjednika u gradu Talinu (VIDEO)

estonija-imigrantiProsvjednici Estonske anti-migrantske stranke napadali su jednog zastupnika Europskog parlamenta koji podupire UN-ov Globalni sporazum o migraciji, tijekom prosvjeda u gradu Talinu

Prosvjednici su političara naguravali prije nego što je konačno srušen na zemlju.

Budući da su estonski zakonodavci dali zeleno svjetlo UN-ovom Globalnom sporazumu o migracijama, pristaše Konzervativne narodne stranke Estonije (EKRE) su se okupili ispred parlamenta kako bi prosvjedovali protiv tog poteza.

Zastupnik parlamenta i član suparničke Socijaldemokratske stranke (SDE) sukobio se sa prosvjednicima u pokušaju da smanji zabrinutost zbog raspravljanog sporazuma. Međutim, nekoliko stotina prosvjednika nisu htjele ni čuti za to. Prosvjednici su zastupnika na silu maknuli sa govornice.

Zastupnik EU parlamenta Indrek Tarand, došao je na pozornicu i održao govor sa konzervativnim zastupnikom Martin Helmeom. Tarand je napadnut nakon što je pokušao pokušao oduzeti mikrofon Helmeu.

“Ako ne želite da stotine tisuća izbjeglica dođe ovamo, onda glasajte za socijaldemokrate” – rekao je on, kako navode lokalni mediji.

Tarand je potom gurnut s pozornice i te su ga odmah okružili prosvjednici. Tijekom naguravanja koje je uslijedilo, on je srušen na zemlju i navodno udaran nogama od strane prosvjednika. Videozapis sa prosvjeda prikazuje i čovjeka koji je sprječavao člana EU parlamenta da se pridigne na noge, držeći mu kapuljaču.

Srećom, političar nije ozlijeđen tijekom incidenta i prijavio je napad policiji.

“Bio sam žrtva fizičkog nasilja, i kao građanin koji je slijedio zakone podnio sam policijsku prijavu nakon onoga što se dogodilo” – izjavio je Tarand za ERR. “Ovakav javni ozbiljan napad ne može biti dopušten.”

Budući da je policija pokrenula istragu, neki predstavnici EKRE-a tvrde da je Tarand bio pijan i optužili su ga za “napad na organizatore” i “destruktivnost”. Policija je kasnije opovrgla tvrdnje.

U ponedjeljak navečer estonski parlament konačno je podržao UN-ov Globalni sporazum o migraciji nakon žestoke rasprave. Reformistička stranka se suzdržala od glasovanja i te je glasovanje nazvala “neuspjehom” vlade.

Nacrt neobvezujućeg Globalnog sporazuma o migracijama pregovara se već dvije godine, a sada države pregledavaju dokument koji će biti usvojen na UN-ovoj konferenciji u prosincu.

Osim SAD-a, koji je u početku odbio pregovarati o sporazumu, nekoliko drugih zemalja već su izrazile svoje protivljenje paktu i spremne su se povući iz njega, uključujući Austriju, Bugarsku, Češku, Mađarsku, Poljsku i Slovačku.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,