Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BESKUĆNICI BIJESNI: Švedska vlada troši 1000 eura na najam smještaja po jednom imigrantu – po danu!

BESKUĆNICI BIJESNI: Švedska vlada troši 1000 eura na najam smještaja po jednom imigrantu – po danu!

musliman-poligamijaDok deseci tisuća starijih Šveđana pate kao beskućnici, i dok više od 300.000 umirovljenika gladuje, švedska vlada troši 1000 eura dnevno na najam smještaja po migrantu

Tijekom 2015. godine Stockholm je dao smještaj brojnoj “imigrantskoj djeci bez pratnje”. Poduzetnici su zatražili do 1000 eura za najam od grada koji nije imao nikakve zamjerka na tu cifru, te je s novcem poreznih obveznika plaćena tražena cijena smještaja, piše Nyheteridag.

“Niti jedno dijete u Stockholmu neće biti beskućnik” – izjavila je Asa Lindhagen, šefica socijalnih službi u Stockholmu.

“Nećemo imati djecu koja žive na ulici, a kada dosta imigrantske djece dođe ovamo, naš apsolutni prioritet bit će osigurati da imaju krov nad glavom”.

Kasnija su medicinska ispitivanja starosti pokazala da su većina te “djeca” zapravo odrasle osobe, koji također nisu imali valjane uvjete za traženje azila kao odrasle osobe.

Međutim, u državnom Parlamentu je nedavno odobren zakon o amnestiji, koji ovim muškarcima daje pravo da ostanu u Švedskoj, unatoč ranijem odbijanju azila, te su pohađali srednju školu na trošak poreznih obveznika.

1000 eura po danu po “maloljetniku bez pratnje” odgovara mjesečnoj najamnini od 30.000 eura.

Za cijelu zemlju, trošak “maloljetnika bez pratnje” iznosio je 2,6 milijardi eura tijekom 2015. godine, što je gotovo jednako kao i godišnji trošak za policiju i pravosuđe.

Jedna noć na Grand Hotelu s 5 zvjezdica košta od 200 eura. Hosteli u središtu Stockholma koštaju od 20 eura po noćenju.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,