Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Bespilotne letjelice sa kamerama za nadzor će špijunirati ljude sa neba

Bespilotne letjelice sa kamerama za nadzor će špijunirati ljude sa neba

policija-zeppelinPogledajte, gore prema nebu! Je li to ptica ili avion ili čak Superman? Ne, to će vjerojatno biti bespilotni zrakoplov ili cepelin koji će neprestano špijunirati građane kamerom za nadzor 24 sata dnevno

Nedavno je objavljen članak u dnenviku The Daily Mail o ovoj najnovijoj prijetnji sa neba u Velikoj Britaniji pod nazivom “Eon”.

To će biti potpuno automatizirana zračna letjelica koja je navodno dizajnirana za podršku policijskim operacijama i naporima spašavanja ljudi sa bilo kojeg mjesta.

U toj će ulozi nositi brojne kamere visoke razlučivosti i špijunirati ljude na terenu.

Projekt “Eon” je zamisao britanske tvrtke Avalon Airships. Letjelica Eon će biti dva puta veća od prosječnog autobusa, i biti će vrlo čista letjelica koja ne onečišćuje zrak tijekom cijelog leta.

Nadalje, potpuno autonomna letjelica će moći sletjeti na vodu, plutati kao da je brod i uzletjeti sa vode. Ova amfibijska sposobnost slijetanja otvara više prostora za sletanje na mjesta koja su teška za konvencionalne zrakoplove.

Kompanija Avalon Airships će omogućiti da njihova letjelica obavlja sve vrste uloga. Oni tvrde da Eon može poslužiti kao leteća hitna pomoć, dugotrajne “oči na nebu” za policiju i spašavanje građana u nevolji.

Bespilotna letjelica će također nositi svoj zračni dron

Eon neće raditi sam. Nebeska letjelica će nositi mnogo manji dron koji se može napuniti važnim teretom. Kada Eon ne može sletjeti zbog ograničenja prostora ili terena, dron sa četiri elise će se odvojiti od svog matičnog broda i letjeti.

U ulozi zračne ambulante ili traganja i spašavanja, dron će biti opremljen važnim medicinskim materijalima. On može sadržavati defibrilator, kompaktni grijač i hranu.

Ostala nosivost ovisit će o situaciji. On bi mogao biti opremljeno kao zabavna letjelica koja pruža pregled iz ptičje perspektive tijekom nekog događaja.

Jedina stvar koja zaustavlja letjelicu Eon od uzletanja je njegov trenutni status kao konceptualne letjelice. Avalon Airships još nije naznačio nikakav raspored za izgradnju prototipa zrakoplova.

To nije zaustavilo tvrtku da izda zaslugu za svoje proizvode. Službena web stranica opisuje ga kao uglađeno zračno vozilo opremljenim električnim motorima koji isporučuju dovoljno okretnog momenta. Pretpostavlja se da će putovati brže i učinkovitije od vozila vezanih uz cestu i željeznički promet.

“Tihi hibridni dizajn omogućuje ovom zrakoplovu da ostane u zraku dulje vrijeme, a ima fleksibilnu mogućnost nosivosti tereta”, navodi se na internetskoj stranici. “Sletanje na vodu daju ovom vozilu veliku količinu mogućih mjesta za slijetanje.”

Plin helij će osigurati sposobnost uzletanja Eona. Kada se ukombinira sa elektromotorima, očekuje se da će domet letjelice biti 400 km bez punjenja.

Pokretnu snagu će osigurati solarni paneli i generatori vjetra. Zrakoplovni brod također će imati dovoljno sustava za pohranu energije kako bi prikupio višak snage i produžio svoje vrijeme leta.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,