Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Tradicionalni božićni recital u talijanskoj školi otkazan da ne vrijeđa učenike različitih religija

Tradicionalni božićni recital u talijanskoj školi otkazan da ne vrijeđa učenike različitih religija

italija-bozicTradicionalni božićni recital trebao se održati u gradu Terni, u središoj Italiji, ali je ravnatelj odlučio zabraniti da “ne vrijeđa učenike različitih religija koji su također u školi”

Najpopularniji i najpouzdaniji talijanski ministar unutarnjih poslova, Matteo Salvini, odgovorio je na Facebook ovako:

“Božić se približava i “školski vođe” ponovno se pojavljuju kako bi spriječili dječje božićne nastupe. Izgleda li to meni kao proturječje? Ne radi se samo o religiji, već o povijesti, korijenima, kulturi. Živjela naša tradicija, nemojte ju zaustaviti! Širimo ju!”

Vijećnica grada Terni Valerija Alessandrini rekla je:

“Nepotrebno je naglasiti razočaranje i gorčinu koju sam osjetila kada sam pročitala ovu vijest. Nadam se da će se u tom smislu ponovno razmisliti o poštivanju onih kršćanskih vrijednosti koje su dio naše povijesti i naše kulturne baštine.”

Poštivanje onih koji ispovijedaju druge religije ne znači silom se odreći naših korjena, doista.

Samo poštivanjem onoga što smo bili i, dakle, onoga što jesmo, uspjet ćemo razumjeti druge da svatko može slobodno ispovijedati svoju vjeru, ali je također dužan poštovati povijest i kulturu zemlje u kojoj živi.

Nadam se da će djeci i mladima institucija omogućiti i podijeliti sa svojim vršnjacima i njihovim roditeljima najljepše, intenzivnije i smislene trenutke Božića” – napisala je vijećnica grada Terni, prenosi Umbria24.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,