Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE » ASTRONOMI: Tajanstveni međuzvjezdani asteroid mogao bi biti solarno jedro uništene izvanzemaljske sonde

ASTRONOMI: Tajanstveni međuzvjezdani asteroid mogao bi biti solarno jedro uništene izvanzemaljske sonde

asteroid-nasaMeđuzvjezdani misteriozni asteroid Oumuamua mogao bi biti dio misije za izviđanje stranaca, prema dva astronoma sa Harvard Smithsoniana koji su čudan objekt prepoznali kao sondu koju pogoni svjetlost

Kako je čudan astaroid otišao iz našeg sunčevog sustava prošlog rujna, on je povećao svoju brzinu umjesto da je usporio kako bi se očekivalo.

Promatrači su odbacili ubrzanje asteroida kao rezultat oslobađanja plina iz stijene, ali astronomi Shmuel Bialy i Abraham Loeb su ponovno razmotrili cijelu stvar, zaključivši da ako bi Oumuamua bio samo komet koji izgara i oslobađa plinove, što bi omogućilo da se objekt zarotira.

Umjesto toga, imao je ravnu putanju bez rotacije, a astronomi vjeruju da bi putanja mogla biti takva zbog dizajna asteroida.

Oumuamua bi mogao biti “pogonjen” silom koja se oslobađa na njegovoj površini uz pomoć sunčevog svjetla, zaključili su Bialy i Loeb.

Takav proces “pokretačke snage” omogućio bio toj vanzemaljskoj sondi da putuje daleko u svemir samo s svjetlom potrebnim kao njegovo gorivo.

Iako postoji mogućnost da je objekt samo abnormalno tanak, iznimno velik prirodni dio međuzvjezdane stijene – nije emitirao nikakve radio signale koji su prepoznatljive ljudskim instrumentima – te oni nagađaju da bi to mogao biti odumrlo svjetlosno pogonsko jedro, svemirski pogon koji je otpao je s davno napuštenog broda.

Bialy i Loeb ozbiljni su u svojim procjenama da je asteroid Oumuamua namjerno izgrađen od strane vanzemaljaca.

Loeb je izračunao da kada bi to bio slučajan objekt koji prati slučajnu orbitu, trebalo bi biti 100 milijuna puta više takvih objekata koji se nalaze u solarnom sustavu.

Njihovi izračuni također upućuju na to da njegova savršena debljina može izdržati sudare sa svemirskom prašinom, plinom i planetarnim silama, bez dodavanja mase koje bi ga učinile nesposobnim za jedrenje.

I astaroid izgleda i djeluje poput Starshotove inicijative i IKAROS projekta, dva pristupa u kojima bi ljudi izgradili sličnu stvar koja će raditi upravo ono što astronomi misle da Oumuamua radi.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,