Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ČOVJEK KOJI JE U NJEMAČKOJ IZAZVAO TALAČKU KRIZU I HTIO RAZNIJETI MCDONALDS JE IMIGRANT IZ SIRIJE

ČOVJEK KOJI JE U NJEMAČKOJ IZAZVAO TALAČKU KRIZU I HTIO RAZNIJETI MCDONALDS JE IMIGRANT IZ SIRIJE

njemacka-koelnMuškarac koji je u ponedjeljak u Koelnu uzeo taokinju je 55-godišnji Sirijac kojemu je odobren azil u Njemačkoj, objavila je policija, dodavši kako je on u komi nakon što je nekoliko puta nastrijeljen

Pretpostavlja se da je Sirijac plinom pokušao zapaliti restoran McDonaldsa na glavnoj željezničkoj stanici u tom njemačkom gradu.

Policijski službenik Klaus-Stephan Becker na konferenciji za medije rekao je kako bi to uzrokovalo “ogromnu” eksploziju.

Napadač je nekoliko minuta kasnije kao taokinju uzeo ženu u obližnjoj ljekarni u kojoj je radila.

Svjedoci tvrde da je taj muškarac, koji je u Njemačku stigao u ožujku 2015., povezan s Islamskom državom, iako za to nisu pronađeni dokazi, dodao je Becker.

U pretresu njegovog stana pronađene su dodatne zalihe plina i arapski napisi na zidu s “muslimanskim referencama, ali ne islamističkim”.

Sirijac je iz dosad nepoznatih razloga izašao iz McDonaldsa i otišao u ljekarnu s jednim od spremnika s plinom i zapaljivim materijalom.

Tamo su pronađeni dokumenti koji su pokazivali da je imao pravo boravka u Njemačkoj do lipnja 2021.

Otmičar je živio u izbjegličkom smještaju i nije bio zaposlen jer nije bio radno sposoban, istaknuo je Becker.

Upitan je li to bilo zbog psiholoških problema, Becker je odgovorio kako se sve više čini da je to slučaj.


(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,