Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LIBERALNO BRITANSKO SVEUČILIŠTE ZABRANILO PLJESKANJE NA STUDENTSKIM DOGAĐAJIMA! EVO ZAŠTO…

LIBERALNO BRITANSKO SVEUČILIŠTE ZABRANILO PLJESKANJE NA STUDENTSKIM DOGAĐAJIMA! EVO ZAŠTO…

studenti-pljesakLiberalno sveučilište u Ujedinjenom Kraljevstvu zabranilo je ljudima pljeskanje na događajima kako bi izbjegli poticanje anksioznosti kod studenata

Službenici sa Sveučilišta u Manchesteru kažu kako glasna buka pljeskanja i veselja može stvoriti emocionalnu nelagodu osobama sa osjetilnim i/ili emocionalnim problemima.

Prijedlog je stavljen u provedbu od strane Liberalne unije i pristupne časnice Sara Khan, da se pljeskanje zamijeni sa pljeskanjem za gluhonijeme, također poznato kao “mrdanje rukama”.

Sindikat je odlučio zamijeniti i “potaknuti studentske skupine i društva da učine isto te da uključe pljesak za gluhonijeme kao dio sveobuhvatne prakse”.

Prijedlog je prošlog četvrtka prošao na prvom sastanku sindikata akademske godine, izvijestio je studentski dnevnik The Mancunion.

Međutim, voditelj kanala 5, Jeremy Vine, je postavio na Twitteru sliku vojnika iz Prvog svjetskog rata, rekavši: ‘Zadovoljstvo je gledati kako su neke hrabre mlade duše odlučile ignorirati poteškoće uzrokovane glasnim zvukovima (ratom) prije 100 godina’.

Pitanje je također bilo raspravljano u emisiji Good Morning Britainu na televiziji ITV, s voditeljem Piersom Morganom koji je naglasio: “Ako ste sretni, vi plješćete” – to će mora sada otići, zar ne?

“Ako ste sretni i znate to i želite pljeskati rukama, budite oprezni – to može izazvati anksioznost. Dakle, ako si sretan, nemoj pljeskati rukama.”

Komentirajući na Twitteru, Ricky French je rekao: “Apsolutno smiješno. Za deset godina nećemo moći misliti i disati, a da negdje ne vrijeđamo nekoga!”

Drugi je rekao: “Patim od tjeskobe i depresije, a sposobnost pljeskanja i veselja uzrokuje euforiju koja je ključna za moju dobrobit! Svijet je poludio! Apsolutno bez mozga!”

Međutim, korisnica Twittera Karen Garrett je odgovorila: “Imam dijete s autizmom i podučavam ga da plješće – i ako ih naučiš na sve zvukove, obradit će ih i aklimatizirati se na različite zvukove.”

Nicky Lidbetter, izvršna direktoica organizacije “Anxiety UK”, izjavila je za MailOnline: “Naše iskustvo je da šum nije nužno tipičan okidač anksioznosti, iako može biti za neke, npr. kod onih čija je anksioznost povezanu s autizmom.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,