Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Merkel dala otkaz šefu njemačke obavještajne službe zbog razotkrivanja njezinih laži oko prosvjeda u Chemnitzu

Merkel dala otkaz šefu njemačke obavještajne službe zbog razotkrivanja njezinih laži oko prosvjeda u Chemnitzu

merkel-hansNjemačka kancelarka Angela Merkel je dala otkaz šefu obavještajne službe zemlje, nakon što je on razotkrio Merkeline laži o neredima u gradu Chemnitzu, prema vladinim izvorima

Angela Merkel je izazvala bijes u Njemačkoj kada je progurala priču da su demonstranti u Chemnitzu bili nacisti i tvrdila da su sudjelovali u “lovu” na imigranate.

Međutim, ugledni čelnik obavještajne službe Njemačke, Hans-Georg Maassen, snažno se nije slagao s Merkelinim tvrdnjama i tvrdio je da ona namjerno pomagala širenju “pogrešnih informacija” koje su namijenjene daljnjem promišljanju imigracijskog političkog programa.

U intervjuu za novine Bild, šef njemačke obavještajne službe rekao da ima razloga vjerovati da su “namjerne dezinformacije” bile širene u medijima.

“Ja dijelim skepticizam prema medijskim izvješćima o tome kako su desničarski ekstremisti bili u lovu na imigrante u gradu Chemnitzu” – kazao je šef obavještajne službe.

Nije imao nikakve dokaze koji sugeriraju da je videozapis o ovom navodnom događaju, koji kruži online po društvenim medijma – vjerodostojan.

Prozivanje ove vijesti “namjernom dezinformacijom” čini se da je Hans-Georg Maassena koštalo njegovog posla.

Merkel je donijela odluku da se riješi Hans-Georg Maassena na izvanrednoj sjednici prošlog četvrtka uz ministra unutarnjih poslova Horst Seehofera i vođu socijaldemokrata Andrea Nahlesa, izvijestio je Die Welt, pozivajući se na vladine izvore.

Vlada Angele Merkel odbila je komentirati izvješće koje se pojavilo prije drugog sastanka o kontroverznom pitanju zakazanom za utorak.

Maassen je došao u probleme u posljednjih nekoliko tjedana zbog navodnog dijeljenja povjerljivih vladinih izvješća s AfD-om i savjetovanja stranke AfD o tome kako izbjeći praćenje od strane njegove obavještajne službe.

Također se suočio s teškim kritikama zbog ispitivanja autentičnosti video snimaka iz antiemigrantskih nereda u gradu Chemnitzu, tvrdeći da “nema dokaza” o “potjeri” protiv imigranata, piše Politico.

Maassen je priznao da je održan sastanak sa članovima stranke, ali poriče da je pružio bilo kakve savjete.

Sudbina šefa obavještajne službe podijelila je političku scenu. Dok se Seehofer, koji vodi bavarsku
Kršćansku socijalnu uniju – koji se priprema za izbore sljedećeg mjeseca – prethodno izrazio povjerenje u vodstvo Maassena i tvrdio da ne “vidi razlog za promjenu osoblja”, socijaldemokrati i zeleni bili složni pozivajući na njegov otkaz.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,