Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA, MEDIJI » Weather Channel uhvaćen u snimanju ‘lažnih vijesti’ tijekom prijenosa uragana Florence

Weather Channel uhvaćen u snimanju ‘lažnih vijesti’ tijekom prijenosa uragana Florence

florence-novinarCNN je dobio konkurenta za osvajanje naslova najvećeg svjetskog mainstream medija za lažne vijesti

Svjetski poznati kanal Weather Channel je nadmašio samog sebe u obmanI tijekom prijenosa uragana Florence prošlog tjedna.

“Reporter” kanala Weather Channek-a Mike Seidel je snimao prijenos uživo iz grada Wilmingtona, u Sjevernoj Karolini, dok je uragan polako dolazio na ovo područje.

Na snimci ga možete vidjeti kako se reporter hrabro bori protiv jakog uraganskog nevremena i vjetra da ostane na nogama, dok je izgovarao: “Ovo je tako gadno kao što izgleda.”

Ali postoji samo jedan problem.

Dvojica muškaraca su tada ušetali u kadar šetajući po parkiralištu u pozadini videa, provjeravajući svoje mobilne telefone, razgovarajući, i općenito šetajući opušteno kao da hodaju na večernjem izlasku u grad.

U međuvremenu je ispred njih, izvjestitelj kanala Weather Channel, nominiran za Oscara, pretvarajući se da ga oluja pokušava oboriti s nogu i otpuhati ga sve do Južne Karoline.
 

 
Nakon što je uhvaćen u ovoj ekstremnoj dramatizaciji, Weather Channel je izjavio za Buzz Fee: “Važno je napomenuti da su dvije osobe u pozadini hodale na betonu, a Mike Seidel se pokušavao zadržati na mokroj travi, nakon izvješćivanja cijele noći i jutra, te je nesumnjivo bio iscrpljen.”

Znači, Weather Channel kaže da se puno lakše oduprijeti vjetru na mokrom betonu nego na travi i blatu? Trebali bi zaista odustati dok su još u prednosti i priznati da lažiraju vijesti kako bi stvorili malo drame.

Iako bi ovaj parkirališni fiasko mogao biti klasificiran kao mala laž, pokazuje da je prijevara i manipulacija temelj mainstream medija ovih dana.

Morate znati da gledate kompulsivne lažljivce koji će lagati i kada ne postoji nikakva dobit za njih.

Prema Amber Lyonu, tri puta nagrađivanom novinaru nagrade Emmy, CNN redovito dobija novac od američke vlade i stranih vlada da selektivno izvještavaju o određenim događajima. Nadalje, Obamina administracija je plaćala CNN-u za uredničku kontrolu nad nekim njihovim sadržajem:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA, MEDIJI · Tags: , , , ,