Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » POVIJESNA TRGOVINA: Prvi uvoz nafte u Kinu provest će se u petro-juanima u rujnu

POVIJESNA TRGOVINA: Prvi uvoz nafte u Kinu provest će se u petro-juanima u rujnu

dolarkinaU prvom fizičkom naftnom ugovoru Kine u juanima, pet tvrtki će isporučiti ukupno 600.000 barela sirove bliskoistočne nafte kupcima u rujanskom ugovoru

Kineski naftni ugovori potpisani su u ožujku, sa isporukom u rujnu, prvi mjesec koji je Šangajska međunarodna burza za energiju (INE) odredila za isporuku kako bi omogućila ugovor o razvoju i akumuliranju količine nafte za fizičku isporuku.

Isporuka, volumen i proces bit će ključni za Kinu, ispunjavajući nezinu ambiciju da će naftni ugovori u juanima postati glavna granična vrijednost na globalnoj razini poput Brent-a i WTI-a, rekli su analitičari Reutersu.

Prvi ovakav test bit će idući mjesec, tijekom kojeg će kineske tvrtke, uključujući i državne kompanije, isporučiti naftu u juanima.

Unipec, trgovačka jedinica najvećeg naftnog rafinera Sinopeca, planira isporučiti oko 200.000 barela iračke nafte Basra Light u sinopecske spremnike na otok u istočnoj pokrajini Zhejiang.

Svaka od kompanija CNPC, Zhenhua Oil i neidentificirana privatna tvrtka će isporučiti po 100.000 barela nafte Basra Light u južnu luju Zhanjiang, dok će sestrinjska tvrtka CNPC-a isporučiti 100.000 barela omanske nafte u spremnike u sjeveroistočnom gradu Dalianu, izjavili su izvori.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , ,