Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJVEĆE TEHNOLOŠKE KOMPANIJE ĆE ODRŽATI SASTANAK U TAJNOSTI KAKO BI UKRALI IZBORE U AMERICI 2018. GODINE!?

NAJVEĆE TEHNOLOŠKE KOMPANIJE ĆE ODRŽATI SASTANAK U TAJNOSTI KAKO BI UKRALI IZBORE U AMERICI 2018. GODINE!?

trump-mrezeGubitnička strana očajnički želi pobjedu na izborima

Buzzfeed je priznao da će se održati sastanak u tajnosti sa predstavnicima Googlea, Microsofta, SnapChata, Facebooka i Twittera kako bi raspravljali o načinima cenzure američkoga naroda i krađe srednjoročnih izbore za demokrate.

Predstavnici desetak najvećih tehnoloških tvrtki u SAD-u planiraju se sastati u San Franciscu kako bi raspravljali o naporima u borbi protiv manipulacije na njihovim platformama.

Predstavnici najvećih američkih tehnoloških tvrtki, uključujući Facebook i Twitter, zakazali su tajni sastanak kako bi podijelili svoje taktike u pripremi za srednjeročne izbore u Americi 2018. godine.

Prošlog je tjedna Facebook-ov voditelj politike cybersecuritya Nathaniel Gleicher, pozvao zaposlenike iz desetak tvrtki, uključujući Google, Microsoft i Snapchat, kako bi se okupli na sjedištu Twittera u središtu San Francisca, prema e-pošti koju je dobila tvrtka BuzzFeed News.

“Kao što sam spomenuo nekima od vas tijekom posljednjih nekoliko tjedana, nastojimo zakazati daljnju raspravu u našem industrijskom razgovoru o informacijskim operacijama, zaštiti izbora i naporima koje provodimo kako bismo riješili te izazove” – napisao je Gleicher.

Sastanak, napisao je službenik Facebooka, će imati trodijelni program: svaka će tvrtka prezentirati rad koji rade kako bi se suprotstavile informativnim operacijama; bit će rasprave o problemima s kojima se svaka tvrtka suočava; i razgovor o tome treba li takav sastanak postati redoviti događaj.

U svibnju se devet takvih tvrtki sastalo u Facebooku kako bi raspravljale o sličnim problemima, zajedno sa dva predstavnika američke vlade, Sigurnosnim sekretarom Chris Krebsom i Mike Burhamom iz Jedinice za borbu protiv vanjskih utjecaja FBI-a, osnovane u studenom. Sudionici su napustili sastanak obeshrabreni da su dobili malo informacija od vlade.

Tehnološke tvrtke, osobito Facebook i Twitter, suočile su se s intenzivnim preispitivanjima jer su previše sporo reagirale na izvješća da su strane obavještajne službe i povezane operacije iskoristile svoje platforme kako bi manipulirale glasačima prije izbora 2016. godine, što je dovelo do pada povjerenja glasača i prijetnji regulaciji od strane zastupnika zakona.

Susret je naglasio nedavne napore tehnoloških tvrtki da budu više proaktivne u korištenju vladinih web web stranica kako bi postigli političke ciljeve. Nekoliko tvrtki najavilo je operacije ovog tjedna gdje su se udružile s drugim organizacijama radi rješavanja takvih problema.

U utorak je Microsoft objavio da je po 12. put od 2016. godine, legalno stekao kontrolu nad nekolicinom web domena koje je registrirala ruska vojna obavještajna služba za postupke krađe identiteta, a zatim ih zatvorila.

Sljedećeg dana, nakon što su primili savjet od tvrtke “FireEye” za otkrivanje prijetnji na internetu, Facebook i Twitter su priopćili kako su preuzeli mrežu lažnih web stranica i lažiranih korisnika koji su stvorili simpatije prema vladi u Iranu. Google je u četvrtak objavio sličnu najavu za YouTube.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,