Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVI TREND U SVIJETU: 12-godišnja djevojčica se bori za život nakon samozapaljivanja u YouTube izazovu ‘Fire Challenge’

NOVI TREND U SVIJETU: 12-godišnja djevojčica se bori za život nakon samozapaljivanja u YouTube izazovu ‘Fire Challenge’

zapaljivanje‘Fire Challenge’ je aktivnost koja se odnosi na primjenu zapaljivih tekućina u nečije tijelo i paljenje, dok se snima videozapis. Snimke se zatim šalju na web mjesta društvenih medija

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Detroita “zaradila” je gotovo 50 posto opeklina i sada je na intenzivnoj njezi nakon što se zapalila kao dio izazova ‘Fire Challenge’ na YouTubeu.

Uznemirena majka Brandi Owens opisala je kako je njezino dijete, Timiyah Landers, sada na intenzivnoj njezi u bolnici i spojena na aparate nakon što je sudjelovala u ludom “Fire Challengeu” na YouTubeu, u kojem se ljudi trljaju sa zapaljivom tekućinom prije nego se zapale.

Timiyah ima opekline na 49 posto njezina tijela.

Njezina je majka rekla u intervjuu za televiziju Foxu 2 Detroitu kako su Landers i dvojica njezinih prijatelja bila u dječjoj sobi prije nego što se dogodila nesreća.

Rekla je kako im je napravila palačinke i otišla malo odrijemat kada je čula glasnu eksploziju.

“Trčala je nih hodnik sva u vatri”.

“Od koljena do njezine kose, gorila je” – priča majka. Rekla je da je njezin zaručnik brzo stavio kćer u kadu i počeo je polijevati vodom. “Kosa joj je bila zapaljena. Počeo je s kosom i počeo je prskati, ali požar je bio sve veći i veći, a ja pokušavala odrezati odjeću” – rekla je.

Dok je nastojala odvesti kćer u bolnicu, Owens je priznala da je sudjelovala u izazovu na YouTubeu, koji je prvi put započeo kad je 2012. godine YouTuber 1BlazinEagle1 zapalio svoje dlake na prsima. Do 2014. godine videozapis je imao više od 100.000 prikaza.

Na GoFundMe stranici koja traži prikupljanje sredstava za liječenje njezine kćeri, Owens je rekla kako je ono što se dogodilo sa njezinom kćerkom “šokiralo i potreslo cijelu našu obitelj do srži.”

Brandi želi da YouTube zabrani videozapise i upozori druge roditelje o opasnostima: “Pratite svoju djecu”.

“Pogotovo s ovim telefonima” , rekla je za Fox 20. “Da sam ih pratila, moja djeca nikad ne bi išla više na društvene medije.

“Nema više iPhone-a. Nema ništa.” – rekla je.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,