Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POVIJESNI SKANDAL: Više od 300 svećenika katoličke crkve u SAD-u silovalo na tisuće djece. Nitko neće završiti u zatvoru!

POVIJESNI SKANDAL: Više od 300 svećenika katoličke crkve u SAD-u silovalo na tisuće djece. Nitko neće završiti u zatvoru!

papa-pedofiliIstraga koju je vodio ured državnog tužitelja Pennsylvanije, o kojoj je jučer objavljeno izvješće, pokazuje da je više od 300 svećenika pedofila spolno zlostavljalo najmanje tisuću djece, a Katolička crkva te američke savezne države je to prikrivala

“Vjerujemo da je stvarna brojka zlostavljane djece mnogo veća. Vjerojatno se radi o tisućama, ali mnoge žrtve boje se istupiti i ispričati što im se dogodilo”, stoji u izvješću.

U završnom izvješću koje je sastavila narodna porota, kojoj su bili predani zaključci istrage, navodi se da su gotovo svi slučajevi danas otišli u zastaru i ne mogu se kazneno goniti.

Ipak, dva su svećenika optužena, jedan za opetovano spolno zlostavljanje nekoliko djece, od kojih se posljednje dogodilo 2010.

Neće ići u zatvor

Premda ih se ne može kazneno goniti, porotnici su odlučili objaviti imena desetak crkvenih ljudi optuženih za pedofiliju na temelju zaključaka istrage.

U izvješću se govori o spolnom zlostavljanju u kojem su neke žrtve bile mlađe od deset godina.

Biskupi i kardinali su “uglavnom bili zaštićeni od strane Crkve”, stoji u izvješću.

“Mnogi, od kojih se neka imena navode u izvješću, su promaknuti. Sve dok se to ne promijeni mislimo da je prerano zatvoriti poglavlje spolnih afera Katoličke crkve”, dodaje se u zaključku velikog izvješća.

“Svećenici su silovali djevojčice i dječake, a oni koji su bili odgovorni za njihovo kažnjavanje nisu učinili ništa, čak su sve prikrivali. Desetljećima su svećenici zlostavljači bili zaštićeni”, dodaje se. U izvješću se napominje i kako se radi o najvećem izvješću o seksualnom zlostavljanju u Katoličkoj crkvi u povijesti SAD-a.

Opisana stravična zlostavljanja

Izvješće donosi i detaljne opise stravičnog zlostavljanja koje se godinama događalo u Crkvi, datirajući još od 1947. godine. Neke žrtve prvo su alkoholizirane i potom prisiljavane na seksualne odnose.

Ovo su neki od najgorih slučajeva koji se navode u izvješću:

- u Greensburgu je svećenik silovao 17-godišnju djevojčicu koja je potom zatrudnjela. Oženio je djevojčicu, ali se razveo od nje nekoliko mjeseci kasnije krivotvoreći potpis. Ostao je u službi Crkve.

- U Harrisburgu je svećenik silovao pet djevojčica iz iste obitelji i skupljao njihov urin, stidne dlake i menstrualnu krv.

- U Harrisburgu je svećenik silovao sedmogodišnju djevojčicu koja je bila u bolnici .

- U Allentownu je svećenik koji je silovao više dječaka dobio preporuku za rad u Disney Worldu.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,