Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pojas sa eksplozivom bombaša samoubojice je eksplodirao prije nego što je ušao u Kršćansku crkvu u Egiptu

Pojas sa eksplozivom bombaša samoubojice je eksplodirao prije nego što je ušao u Kršćansku crkvu u Egiptu

crkva-bombardiranjeEgipatske snage sigurnosti spriječile su bombaša samoubojicu dok se pokušavao pozicionirati među pripadnicima crkvene zajednice noseći pojas sa eksplozivom tijekom vjerske proslave u jako dobro čuvanoj kršćanskoj crkvi

Bombaš samoubojica je pokušavao ući u crkvu Djevice Marije Mostorod u gradu Shubra Al-Khaim, kada su ga sigurnosne službe spriječile da se približi mnoštvu koptskih kršćana.

Abdel Maseeh Basset, pastor Crkve, rekao je lokalnim medijima da je bomba eksplodirala prije nego što je ubojica došao u crkvu.

Bombaš je ubijen na obližnjem mostu u Sjevernom Kairu, kada mu je pojas sa eksplozivom eksplodirao, izvijestila je egipatska novina al-Youm al-Saba.

Bombaš, za kojeg se vjeruje da je 29-godišnji muškarac, bio je jedina osoba koja je poginula kada se detonirao eksploziv. Dvije osobe također su ranjene u eksploziji.

Sigurnost tijekom kršćanskog festivala sv. Marije bila je povećana, uslijed povećanja napada u posljednjih nekoliko godina od strane Islamske države (ISIS) na egipatsku manjinsku kršćansku populaciju.

Godine 2016. najmanje 25 osoba ubijeno je u samoubilačkim napadima na kršćanske crkve. U travnju 2017. dva suicidna bombaška napada na dvije koptske crkve ubila su najmanje 47 osoba.

Mjesec dana kasnije, još 28 ljudi je ubijeno nakon što su teroristi ciljali autobus koji je prevozio koptske kršćane. Islamska država je potvrdila da stoji iza svih napada.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,